Συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής

xeiropedes
xeiropedes Από το πρωί επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη. Η επιχείρηση αυτή προς το παρόν δεν αγγίζει την Ήπειρο, ενώ μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται καμία αντίδραση των μελών της οργάνωσης στην περιοχή μας.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν σε περισσότερα από τριάντα άτομα, μεταξύ αυτών και το Γιαννιώτη βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, καθώς και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ’ ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι συνελήφθη πρόεδρος κόμματος για «γελοιότητες και αστεία πράγματα».

«Ντροπή τους, ο κόσμος τα βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή είτε με αυτό το όνομα, είτε με κάποιο άλλο» είπε ακόμη.

Όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Νίκο Μίχο.

Στην Αντιτρομοκρατική προσήλθε και ο Γιώργος Γερμενής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταλμα σε βάρος του.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

Πέραν από τις συλλήψεις για την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στις δραστηριότητες αυτές.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

σ.σ. Η ΒδΈλλα, έχει συνειδητά επιλέξει να μην ασχολείται με την Χ.Α., αρνούμενοι να προβάλλουμε τις “δράσεις” του συγκεκριμένου χώρου, θεωρώντας ότι η οποιαδήποτε ενασχόληση με αυτές παραβιάζει κάθε έννοια δεοντολογίας, δημοκρατίας και ανθρωπισμού. Η συγκεκριμένη είδηση παρουσιάζεται στα πλαίσια του αστυνομικού ρεπορτάζ.