Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα

limeniko

14 αλλοδαπούς και 3 διακινητές συνέλαβαν οι λιμενικές αρχές σήμερα στην Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα:

Συνελήφθη, σήμερα στις 09:00, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επιπλέον, ο 28χρονος, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις συστάσεις που του έγιναν από Στελέχη του Λ.Σ. και στη συνέχεια προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Επίσης, συνελήφθησαν, σήμερα στις 09:05, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, έντεκα (11) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις ιταλικές Αρχές, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενου από Ηγουμενίτσα και επεστράφησαν στη χώρα μας με το ίδιο πλοίο.

Ακόμη, συνελήφθη, σήμερα στις 09:30, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 36χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος τύπου ‘’Βαν’’, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου, εντός του φορτίου (δενδρύλλια) του οχήματος, δύο (02) αλλοδαπούς, προκειμένου να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί (ένας 42χρονος και ένας 52χρονος), εντός του επιβατηγού σταθμού Ηγουμενίτσας, ως συνεργοί.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το Ε.Ι.Χ. όχημα της τρίτης περίπτωσης κατασχέθηκε.