Συμμετοχές σχολείων από όλη την Ήπειρο στο διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 και τον Άξονα Προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου, υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, το Τμήμα Προμηθειών και το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, το έργο:

«ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η κινητοποίηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. Αποτέλεσμα των δράσεων του έργου θα είναι η εκπαίδευση στην ορθολογική χρήση της ενέργειας από τους νέους και η κατανόηση της σπουδαιότητας της εξοικονόμησης ενέργειας, βασικής προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον στρατηγικό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στο μαθητικό διαγωνισμό τα παρακάτω σχολεία ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

3ο δημοτικό, 2ο Πειραματικό Ιωαννίνων, 8ο δημοτικό, δημοτικό Σταυρακίου, 1ο δημοτικό Περάματος, Γένεσις, Δημοτικό Πεδινής, δημοτικό Καλπακίου, δημοτικό  Μεταμόρφωσης, δημοτικό Ελληνικού.

Π.Ε ΠΡΕΒΕΖΗΣ

4ο  δημοτικό Πρέβεζας, 5ο δημοτικό Πρέβεζας, δημοτικό σχολείο Παντοκράτορα, 3ο δημοτικό Φιλιππιάδας.

Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

2ο δημοτικό Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Γλυκής, Δημοτικό Μαργαριτίου.

Π.Ε ΑΡΤΑΣ

2ο δημοτικό, 5ο δημοτικό , 9ο δημοτικό, δημοτικό Κομποτίου, δημοτικό Κιρκιζάτων, δημοτικό Νεοχωρίου, δημοτικό Λουτροτόπου.

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ :

Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1ο , 2ο διαπολιτισμικό, 7ο , 8ο, Πρότυπο Πειραματικό γυμνάσιο Ζωσιμαίας, Γένεσις, Αρσάκειο, γυμνάσιο Πωγωνιανής.

Π.Ε ΠΡΕΒΕΖΗΣ

1ο, 3ο, 4ο γυμνάσιο

Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

2ο γυμνάσιο Ηγουμενίτσας,  3ο γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, Γυμνάσιο Σελεύκειας, Πλαταριάς, Μαργαριτίου.

Π.Ε ΑΡΤΑΣ

2ο γυμνάσιο, 3ο γυμνάσιο, 4ο γυμνάσιο, 5ο γυμνάσιο, Μουσικό γυμνάσιο Άρτας, γυμνάσιο Νεοχωρίου, Α. Καλεντίνης, Πέτα, Αγνάντων, Κωστακιών, Γραμμενίτσας, Κομποτίου, Παναγιάς Διασέλλου.

 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

2ο ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

1Ο  2/Θ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ