Συνάντηση είχε ο Χρ. Παπουτσής με Γ. Κάτσινο – Χρ. Κατσούρα για το θέμα των λαθρομεταναστών

metanastes20aigaio

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  κ. Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε σήμερα  με τον Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστο Κατσούρα και με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας,  κ. Γιώργο Κάτσινο, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από την παρουσία  μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών  που επιδιώκουν να μεταβούν  σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός κ. Παπουτσής, διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των πολιτών της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργούνται  στην πόλη και στο λιμάνι της πόλης και διαβεβαίωσε επίσης, ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής θα ενισχυθεί. Καθώς και οι έλεγχοι των παράνομων μεταναστών θα ενταθούν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως επίσης, θα γίνουν και συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από την Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, τόνισε ότι  συνεχίζονται οι προσπάθειες σε ολόκληρη τη χώρα για την εξεύρεση χώρων  που προσφέρονται για τη δημιουργία  Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης των Μεταναστών. Τόνισε, δε, ότι η δημιουργία αυτών των Κέντρων θα διευκολύνει τις αρχές στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης παράνομων μεταναστών”.

Όπως μας δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, το υπουργείο έχει διάθεση να λύσει το πρόβλημα, αρκεί οι τοπικοί φορείς να υποδείξουν ένα χώρο, μακριά από την Ηγουμενίτσα, όπως είπε ο Δήμαρχος, για να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής και φύλαξης. Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος ζήτησε και άμεσες λύσεις στο πρόβλημα εν’ όψει της τουριστικής περιόδου και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων για την καλύτερη φύλαξη της πόλης.Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο Χρ. Παπουτσής δεσμεύθηκε στους αιρετούς του τόπου ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα το επόμενο 15νθήμερο.