Συνάντηση εργασίας για περιβαλλοντικές υποδομές στην Π.Ε. Άρτας

perifereia

perifereiaΣυνάντηση εργασίας για περιβαλλοντικές υποδομές στην Άρτα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου κας Τατιάνας Καλογιάννη – Σταύρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Άρτας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Δήμαρχοι: Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκος, Γ. Καραϊσκάκη κ. Γαλλίκας, Ν. Σκουφά κ. Γιαννούλας, Ζηρού κ. Γιολδάσης και ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΑ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής της Άρτας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν έργα αποχετεύσεων και η κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, η υλοποίηση των μελετών για τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, η πορεία των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και η επέκταση – αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας. Τέθηκε υπόψη των παρευρισκομένων το θέμα της κατασκευής εργοστασίου αστικών στερεών αποβλήτων καθώς και η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων.

Η κ. Καλογιάννη, ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες στη συζήτηση για το Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Ηπείρου και ΦοΣΔΑ 1ης Δ.Ε. Ηπείρου. Ο κ. Ψαθάς επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τη χρηματοδότηση μελετών προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη ωρίμανση των έργων, ενώ η κ. Καλογιάννη τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου οι μελέτες για την κατασκευή 13 σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων προκειμένου να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα.