Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα με τον Αλβανό Πρόξενο

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα Γιάννη Ντάκο  είχε  το πρωί της Πέμπτης(15/11/12) ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του  Γενικού Γραμματέας ήταν η Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG Ελλάδος-Αλβανίας και η προσπάθεια που καταβάλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έργα συντήρησης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του συνοριακού σταθμού-τελωνείου Κακαβιάς, Π.Ε. Ιωαννίνων.  

Υπενθυμίζεται πως, ο Γενικός Γραμματέας μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει  στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς   όπου είχε διαπιστώσει από κοντά τις  ελλείψεις που παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να εξασφαλισθούν κονδύλια για να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υποδομές.

Στη συνάντηση   συζητηθήκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών των δύο πλευρών για την ανάπτυξη επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

Παράλληλα,  ο Γενικός Γραμματέας έθεσε στον Αλβανό Πρόξενο και την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στην υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Σαγιάδα- Κονίσπολη-Άγιοι Σαράντα  καθώς η Αλβανική πλευρά δεν προέβλεψε επαρκείς πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 για να καλύψει τις ανάγκες του έργου. Το συγκεκριμένο έργο «Αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Σαγιάδα-Κονίσπολη-Αγ.Σαράντα», μήκους 40,635 χλμ, συνολικού προϋπολογισμού 29.869.983,19 €, χρηματοδοτείται ως επί τω πλείστον  από το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) με το ποσό των 23.895.986,55 € (ποσοστό 80% επί του προϋπολογισμού).