Συνάντηση Π. Νταή με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, Γιάννη Στέφο

Με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιάννη Στέφο, επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Μαρία Σαμίου. Τον κ. Στέφο συνόδευε η περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας κ. Παναγιώτα Αγγέλη και ο πρόεδρος ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Α.Ε. κ. Παναγιώτης Πάντος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Τ.Α., όπως η αποτελεσματική εκτέλεση των έργων του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, η αντικειμενική κατανομή των πόρων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης στους Ο.Τ.Α., η συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας, τουριστικής ανάπτυξης κ.α. Επίσης, συζητήθηκε το επίκαιρο θέμα της παραχώρησης της λειτουργίας της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες και οι πιθανές επιπτώσεις του στην τοπική οικονομία.

Ο Π. Νταής, επιπρόσθετα έθεσε στον κ. Στέφο και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο, όπως η ολοκλήρωση των έργων της Γ΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, η σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής, η συνεργασία με την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., η ολοκλήρωση της μελέτης σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα ελληνοαλβανικά σύνορα και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, η αναβάθμιση της παραλιακής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, η εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου και των παραλίων της Ηπείρου κ.α. Κοινή εκτίμηση είναι ότι η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, προκειμένου να συζητούνται θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα επικαιρότητας.