Συνέντευξη Περιφερειάρχη για τις έρευνες ανεύρεσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

kaxrim

kaxrimΟι ανακοινώσεις του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη για τη διεξαγωγή ερευνών για ανεύρεση πετρελαίου στην περιοχή Νεγράδων Δήμου Πωγωνίου, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, δήλωσε σήμερα μιλώντας στον Δημοτικό Τηλεοπτικό Σταθμό TV100 της Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Θέλουμε ωστόσο,  πρόσθεσε, πολύ δουλειά ακόμη. Υπάρχει ένα πέπλο σιωπής από την γεώτρηση που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια,  όταν η τότε εταιρία έφυγε νύχτα, χωρίς καμία εξήγηση, κι αυτό μας κάνει να κρατάμε μικρό καλάθι. Θέλουμε, εδώ και τώρα, αποφασιστικότερες παρεμβάσεις, γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Μάθαμε όλα τα πράγματα να τα αφήνουμε για το μέλλον, μέλλον όμως δεν θα υπάρξει αν δεν ασχοληθούμε και με το υπέδαφος».

 Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει για την Ήπειρο η χρήση του Φυσικού Αερίου, τονίζοντας τα εξής:

«Η Ήπειρος στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ορεινή. Είμαστε μια περιοχή στην οποία επικρατεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα δριμύ ψύχος.

 Ο  κόσμος δεν μπορεί να ζήσει στα ορεινά και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της θέρμανσης με τις συντάξεις των 300-400 ευρώ. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος,  που  μας ενδιαφέρει τα μέγιστα η διέλευση και διανομή Φυσικού Αερίου και για αυτό  είχαμε πολλές φορές συνεργασία με τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη».

Τέλος,   τόνισε ότι παράλληλα με τις έρευνες για πετρέλαιο στις Νεγράδες πρέπει να προχωρήσουν και οι έρευνες για φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος, αντιπαραθέτοντας την ταχύτητα με την οποία κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση οι Αλβανοί γείτονες μας στην περιοχή Φίερι – Πατός, που έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την εξόρυξη πετρελαίου:  «Είμαστε υπέρμαχοι της πράσινης ενέργειας, η οποία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας μας και ύστερα για ο, τιδήποτε άλλο», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.