Συναίνεση ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας

Κατά την τοποθέτησή του, στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ανέφερε τα εξής:

            «Χωρίς πνεύμα κριτικής και με καλοπροαίρετη διάθεση κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων και τον αγώνα που κάνει η διοίκηση του Συνεταιρισμού θα ήθελα να επικεντρωθώ στην ουσία του προβλήματος και να ζητήσω τη συναίνεση της διοίκησης του Συνεταιρισμού και της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων, ώστε να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

Η πορεία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, τα τελευταία 5-7 χρόνια είναι διαρκώς φθίνουσα, σε οικονομικά μεγέθη. Μία από τις συνέπειες είναι και η καθυστέρηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Το στρεβλό μοντέλο διοίκησης αποτελεί τροχοπέδη σε οποιαδήποτε προσπάθεια, με όση καλή διάθεση κι αν το δει κανείς. Οι συνεχόμενοι δανεισμοί εμποδίζουν το Συνεταιρισμό να καταστεί πραγματική ατμομηχανή της ανάπτυξης της πτηνοτροφίας στο Νομό Άρτας. Ο πτηνοτροφικός κλάδος μπορεί και πρέπει να γίνει βασικός μοχλός ανάπτυξης για την ΠΕ Άρτας και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός πρέπει να πρωτοστατεί. Το καλό εμπορικό όνομα που έχει αποκτήσει στην αγορά θα πρέπει να το διατηρήσει.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά θα πρέπει ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να προβεί σε απαραίτητες ριζικές αλλαγές και που αφορούν κυρίως ιδιότυπες σχέσεις με τους εργαζόμενους, ιδιότυπες σχέσεις με τους παραγωγούς, ιδιότυπες σχέσεις με τους προμηθευτές.

Θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των δαπανών του και της ορθολογικής διαχείρισης που απαιτούν οι καιροί και η λειτουργία μιας επιχείρησης, με βάση τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Θα κάνω και εγώ έκκληση όπως και ο Περιφερειάρχης, τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι να συζητήσουν και να εργασθούν με πνεύμα αλληλοκατανόησης και η διοίκηση επιπλέον να διασφαλίσει όσο είναι δυνατόν, το κοινωνικό αυτό αγαθό που λέγεται μισθός.

Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός πρέπει πρώτα να στηριχτεί στα πόδια του  – το θέλει η κοινωνία της Άρτας, το θέλει η οικονομία της Άρτας – και μετά να συζητήσει για οτιδήποτε άλλο, συγχώνευση ή σύμπραξη.

Θέλουμε ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός να είναι το καμάρι της οικονομικής δραστηριότητας στην Άρτα».