Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Δήμαρχο Σουλίου και άλλα θέματα της Περιφέρειας

mpotsh

mpotshΣυναντήσεις Περιφερειάρχη με Δήμαρχο Σουλίου – Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Με τη Δήμαρχο κ. Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση  και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Σουλίου, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, ενώ η Δήμαρχος έθεσε στον Περιφερειάρχη και το πρόβλημα που προκαλείται  στην περιοχή από  την αποδυνάμωση της από κρατικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα από την κατάργηση του καταστήματος του ΙΚΑ που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην Παραμυθιά.

Τον Περιφερειάρχη επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Δημητρίου και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής.  «Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση. Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μου εξέθεσαν τους προβληματισμούς για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος. Είναι κοινό το ενδιαφέρον μας για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων
Τα νέα, σύγχρονα, γραφεία στα οποία στεγάζεται πλέον η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Καραμπίνα.
Τα γραφεία που βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαθέτουν άνετους χώρους για το αρχείο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
«Έγινε αγώνας για να εγκατασταθεί επιτέλους η Διεύθυνση Μεταφορών – που εξυπηρετεί πλήθος συμπολιτών μας σε καθημερινή βάση-  σε ένα κτίριο με ανθρώπινες συνθήκες. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και το οποίο θα καλύψει για πάντα τις ανάγκες  της Υπηρεσίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το άρτιο αποτέλεσμα στον ανάδοχο, στους επιβλέποντες το έργο, στο προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών και των άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας που εργάστηκαν για την εκτέλεση των εργασιών και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών.

Η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών
Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών που παρέχει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε.Ιωαννίνων, θα ολοκληρωθεί με την παράδοση σε λειτουργία της πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η μοναδική εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι ο ηλεκτροφωτισμός της από τη Δ.Ε.Η.. Όπως είπε ο προϊστάμενος της Δ/σης Μεταφορών κ. Σωτήρης Ψημμένος, η  πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών Ιωαννίνων, είναι μια από τις 4 πιλοτικές που είχε εγκρίνει πριν από χρόνια για όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Μεταφορών. Κατασκευάστηκε σε έκταση 20 στρεμμάτων και σε αυτή προβλέπεται να γίνονται οι εξετάσεις όλων των κατηγοριών. «Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην οδική ασφάλεια της περιοχής. Θα αποκτήσουν όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί πού καλύτερες προδιαγραφές στο συγκεκριμένο χώρο», κατέληξε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης.