Συναντήσεις Περιφερειάρχη

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον βουλευτή Θ. Οικονόμου

Συζήτηση – συνεργασία είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Οικονόμου. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον βουλευτή για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια, τις προτεραιότητες και τον γενικότερο σχεδιασμό που υπάρχει καθώς και για τα προβλήματα που εντοπίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Θ. Οικονόμου για την επίσκεψη, τις προτάσεις που ανέπτυξε και την διάθεσή του να συνδράμει σε επίλυση διάφορων ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας,  υπογραμμίζοντας ότι είναι κοινή η αγωνία τους για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Συνεργασία  Περιφέρειας Ηπείρου  –  Ισραήλ

 Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Arye Mekel.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ηπείρου και ακολούθως έγινε συζήτηση για τους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία,  με έμφαση  στον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η προεργασία, καθώς πρόσφατα φιλοξενήθηκε αποστολή δημοσιογράφων από το Ισραήλ στην Ήπειρο, ενώ η Περιφέρεια έχει αποφασίσει να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε διεθνή τουριστική έκθεση στο Ισραήλ.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για την Ισραηλιτική Κοινότητα των Ιωαννίνων, την ιστορία και το μέλλον της, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, να υπογραμμίζει το σεβασμό που τρέφει ο Ηπειρώτικος λαός προς αυτή.

Ο κ. Arye Mekel προσκάλεσε να επισκεφτεί τον Περιφερειάρχη να επισκεφθεί το Ισραήλ, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τον Ισραηλινό Πρέσβη συνόδευε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Μωυσής Ελισάφ.