Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νικόλα Κάτσιου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

katsios

katsiosΗ  αντιμετώπιση ζητημάτων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ιδιαίτερα ενόψει της θερινής περιόδου,   εξετάστηκαν στη διάρκεια συναντήσεων και συσκέψεων που πραγματοποίησε την Τετάρτη με φορείς της Π.Ε. Θεσπρωτίας ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλας Κάτσιος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γιάννη Νικόπουλο.

 Στο Δήμο Ηγουμενίτσας,  έγινε σύσκεψη στην οποία μετείχαν   ο Δήμαρχος κ. Γ. Κάτσινος και ο  Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρόνοιας κ. Ν. Κάσσαρης στην οποία, μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν τρόποι για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που αφορούν την πρόληψη και την ορθή λειτουργία των δομών Υγείας και Πρόνοιας καθώς επίσης και την περαιτέρω συνεργασία,  στο πλαίσιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για την λειτουργία του Υγειονομείου, προκειμένου να εξυπηρετείται το λιμάνι και να χαρακτηριστεί η Ηγουμενίτσα Υγειονομική Πύλη της Ευρώπης.

Επόμενος σταθμός του Αντιπεριφερειάρχη, ήταν οι Φιλιάτες, όπου μαζί με τον Γεν. Διευθυντή και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Στο Γηροκομείο και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας,  ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την καθημερινή τους λειτουργία, έγιναν αποδέκτες του προβληματισμού που υπάρχει για τις επικείμενες αλλαγές στα προνοιακά ιδρύματα της Ηπείρου και εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης τους από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή Νοσοκομείου κ. Αθ. Μποροδήμου, της Διευθύνουσας κ. Πετρούλας Κόντου, του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Ντούρου, του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αντ. Γκίνη, του υπεύθυνου του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» κ. Βασ. Γιαννακού, και του συνεργάτη του προγράμματος κ. Κοτσάφτη.

Κατά τη διάρκειά της,  έγινε εκτενής ενημέρωση για την πορεία των εργασιών κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου και του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, με ζητούμενο πλέον την στελέχωσή τους.  Θέμα  το οποίο, όπως ανέφερε,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κάτσιος  η Περιφερειακή Αρχή  έχει ήδη θέσει σε κυβερνητικούς παράγοντες, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να συνδράμει τη διοίκηση του Νοσοκομείου στην προσπάθεια εξασφάλισης του απαραίτητου προσωπικού. Ως προς το πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει το αίτημα που πρόκειται να υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για τη σύσταση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης.

Αναλυτική συζήτηση έγινε για την επικείμενη θερινή περίοδο και την ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση των Περιφερειακών ιατρείων  (Πέρδικα –Σύβοτα – Πλαταριά) της παραλιακής ζώνης. Ο Αντιπεριφερειάρχης,  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, και με δεδομένη την ευαισθησία της, θα κάνει τα πρέποντα ώστε να διασφαλιστεί η καθημερινή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων, τα οποία επωμίζονται  την εξυπηρέτηση χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών. Ήδη  στο πλαίσιο αυτό σήμερα έγινε η πρώτη απόσπαση νοσηλεύτριας στο Π.Ι. Συβότων.