Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

 

2010-12-10 15:14:59

 

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 1ο

 

 

 

 

 

Επί του με αριθμ. πρωτ. 2897/20.09.2010 εγγράφου της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων – Τμήμα Πολιτικής Γής της Ν.Α. Θεσπρωτίας, για γνωμοδότηση στο αίτημα του Σιούζιου Βασίλειου για παραχώρηση έκτασης 4ων στρ. από το με αριθμ. 104 τεμάχιο αγροκτήματος Λάκκας, με σκοπό την ανέγερση βιοτεχνίας – εργαστηρίου παραγωγής ειδών αγγειοπλαστικής- κεραμικής τέχνης.

 

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 2ο

 

 

 

Έγκριση της ανάρτησης και εκδίκαση ενστάσεων για την διόρθωση ρυμοτομικών γραμμών σχεδίου πόλεως οικισμού Γραικοχωρίου.

 

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 3ο

 

 

 

 

 

Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου Δήμου Ηγουμενίτσας» και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών.

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 4ο

 

 

 

 

 

Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Οδοποιία Δήμου Ηγουμενίτσας Β’ Φάση».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 5ο

 

 

 

 

 

Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Συμπληρωματικές Εργασίες Ύδρευσης Εργατικών Κατοικιών Ηγουμενίτσας».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 6ο

 

 

 

 

 

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Βελτίωση αγωνιστικού χώρου – Τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο Καστρίου».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 7ο

 

 

 

 

 

Επί αιτήσεως Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λάκκας σχετικά με την εξόρυξη-Ανίχνευση Λατομίου στην περιοχή Αγροκτήματος Λάκκας (Τσούκα ή Πέντε Πηγάδια).

 

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 8ο

 

 

 

 

 

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Οστεοφυλακείων για τα κοιμητήρια του Δήμου Ηγουμενίτσας».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 9ο

 

 

 

 

 

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασιών του έργου: «Στηθαία Ασφαλείας».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 10ο

 

 

 

Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Μελέτη ανάπλασης πεζοδρόμων-κλιμάκων εντός σχεδίου Πόλεως Ηγουμενίτσας».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 11ο

 

 

 

 

 

Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Τοπογραφικές εργασίες-αποτυπώσεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

ΘΕΜΑ 12ο

 

 

Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Οριοθέτηση δημοτικών τεμαχίων στο Τ.Δ. Νέας Σελεύκειας».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

 

ΘΕΜΑ 13ο

 

 

Πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης του έργου με τίτλο «Σύνδεση Τ.Δ. Νέας Σελεύκειας με την έδρα του Δήμου».

 

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Αντιδήμαρχος.

 

 

ΘΕΜΑ 14ο

 

 

 

Επί αιτήσεως της «ΑΦΟΙ ΤΑΜΠΟΥΡΗΣ Ο.Ε.» για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ», στην οδό Δαγκλή 13 στην Ηγουμενίτσα.

 

-Εισηγήτρια: Σοφία – Ρέα Πιτούλη – Αντιδήμαρχος.

 

 

ΘΕΜΑ 15ο

 

Έγκριση δαπανών για την παράθεση γευμάτων στους δικαστικούς Αντιπροσώπους των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 7ης και 14ης Νοέμβρη 2010.

 

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 16ο

 

 

 

 

 

Τοποθέτηση στην πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου για κλείσιμο του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

 

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

 

 

 

Από τον Βουλευτή Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου

2010-12-10 15:03:14

 

Συζήτηση Ερώτησης στη Βουλή για τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ήπειρο.

 

 

Αίρονται οι γεωγραφικοί περιορισμοί, κατά προτεραιότητα η εξέταση των αιτήσεων των αγροτών, εξίσωση των όρων δόμησης για τα μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα.

 

Από το βήμα της Βουλής, απάντησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, στην Ερώτηση του Θανάση Οικονόμου για τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ήπειρο, ένα κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη, την απασχόληση και το εισόδημα των ηπειρωτών.

 

Όπως προκύπτει, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος έδωσε σαφείς απαντήσεις για μία σειρά ερωτημάτων που αφορούν τα γεωγραφικά κριτήρια, τους όρους δόμησης εκτός σχεδίου σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα, αλλά και τις δυνατότητες των αγροτών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στην Ήπειρο έχουν υπάρξει τετρακόσιες εννέα αιτήσεις από αγρότες, με συνολική αιτούμενη ισχύ 40 MW και ένα σύνολο αιτήσεων φωτοβολταϊκών στην Ήπειρο 235 MW.

 

Βάσει, λοιπόν, των δηλώσεων του Υφυπουργού προκύπτει ότι αίρονται οι γεωγραφικοί περιορισμοί. Ο βασικός περιορισμός είναι η αντοχή, η δυνατότητα απορρόφησης ισχύος του φωτοβολταϊκού δικτύου όχι πια σε επίπεδο περιφέρειας, αλλά σε τοπικό επίπεδο Δ.Ε.Η, σε επίπεδο νομού.

 

Όσον αφορά τους αγρότες, ήδη έχει δοθεί δυνατότητα μέχρι το 2014 να διατεθούν 500MW στους αγρότες που το 2020 μπορούν να γίνουν 750MW. Ενώ, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός «υπάρχει μια μέση εκτίμηση ότι το σύνολο σχεδόν -το λέω με μια επιφύλαξη- των αιτήσεων των αγροτών μπορεί και να ικανοποιηθεί. Κρατώ μία επιφύλαξη, διότι πρέπει κανείς να δει τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά των αιτήσεων». Σε άλλο σημείο, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι «γνωρίζετε πολύ καλά κ. Οικονόμου ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει εντολή και το Υπουργείο κατά προτεραιότητα εξετάζει τις αιτήσεις των αγροτών, οι οποίες πρώτες θα ενταχθούν και στο σύστημα».

 

Στο τρίτο ερώτημα που αφορά την υπουργική απόφαση για τους όρους δόμησης εκτός σχεδίου σε μη άρτια και οικοδομήσιμα, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «βρίσκεται υπό διαμόρφωση νέο σχέδιο υπουργικής απόφασης, στο οποίο η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι η εξίσωση των όρων δόμησης για τα άρτια και οικοδομήσιμα και για τα μη άρτια και οικοδομήσιμα, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματικά μια μεγαλύτερη επενδυτική “δικαιοσύνη” για την πρώτη κατηγορία δικαιούχων, αλλά και για τη δεύτερη. Σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να υπογραφεί από την αρμόδια Υπουργό η συγκεκριμένη απόφαση και να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο θέμα».

 

Ο Θανάσης Οικονόμου απευθυνόμενος στον Υφυπουργό επεσήμανε ότι «το Υπουργείο πρέπει να ενσωματώσει και περεταίρω κριτήρια ώστε να ενισχύονται περιοχές που έχουν αναπτυξιακά ζητήματα και προτερήματα, όπως η Ήπειρος, ή κριτήρια πέρα από τα τεχνικά, τα οποία έχουν να κάνουν με τη ζήτηση». Τόνισε δε ότι «θα πρέπει να είναι ισχυρή η πολιτική σας βούληση προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της Ηπείρου». Τέλος, ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Οικονόμου για την υποβολή της Ερώτησης, καθώς «πράγματι το ζήτημα των φωτοβολταϊκών, ιδιαίτερα στους αγρότες, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την ελληνική περιφέρεια».

 

 

 

 

 

Καταργείται το 628 Τ.Π. Φιλιατών;

2010-12-09 19:36:53

 

 

Σταύρος Καλογιάννης: Σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις ακριτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας από μέτρα της Κυβέρνησης

 

Το θέμα των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχουν τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση για τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση (αρ. πρωτ. 7654/09.12.2010) που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει:

 

Αποφάσεις που θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση. Ειδικότερα, πληροφορίες από τα αρμόδια Υπουργεία αναφέρουν ότι επίκειται:

 

– Η κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα και του 628 ΤΠ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

 

– Το κλείσιμο των Τελωνείων: Μέρτζιανης και Δρυμάδων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, Σαγιάδας και Αμπελώνα Θεσπρωτίας, ο οποίος έχει μεγάλη βαρύτητα για την οικονομία της επαρχίας Φιλιατών και παρουσιάζει έντονη κίνηση ιδίως κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Τονίζεται δε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενδιαφερόταν πραγματικά για την Ήπειρο, χρηματοδότησε και την κατασκευή του οδικού άξονα Τελωνείο Αμπελώνα – ελληνοαλβανικά σύνορα.

 

– Το κλείσιμο των ΔΟΥ Κόνιτσας, Μετσόβου, Φιλιατών και Παραμυθιάς,

 

– ακόμη και το κλείσιμο του αγροτικού κτηνιατρείου Κόνιτσας!

 

Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές είναι βέβαιο ότι οι ακριτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, των νεοσύστατων ενιαίων Δήμων Κόνιτσας, Πωγωνίου και Φιλιατών αλλά και ευρύτερες περιοχές θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα, με μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, πέραν της εθνικής διάστασης του θέματος.

 

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

 

· Εάν αληθεύουν οι προαναφερόμενες πληροφορίες;

 

· Βάσει ποιών κριτηρίων σχεδιάζει η Κυβέρνηση το κλείσιμο των δύο παραμεθόριων Στρατοπέδων και των προαναφερόμενων Υπηρεσιών;

 

· Εάν γνωρίζει η Κυβέρνηση τις νέες μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας που θα έχουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα ενώ έχει ήδη εγκαταλείψει εντελώς την Ήπειρο.

 

 

 

 

 

 

Αντ.Αρ.Συ.Α. Πρέβεζας

2010-12-09 12:11:22

 

Στο «γύψο» τα δικαιώματα από τον «γιατρό» Στρος Καν

 

Προκλητικός ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, όχι μόνο υπεράσπισε τις επιλογές της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά –σε μια πρωτοφανή επέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή – απαίτησε και συναίνεση του λαού και των κομμάτων στην πολιτική κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ.

 

Με μια γλώσσα που θύμισε άλλες εποχές κάλεσε τους Έλληνες εργαζόμενους να μην αντιδρούν στο «γιατρό» τους(!), διαλέγοντας αυτό το ρόλο για το ΔΝΤ. Στο «γύψο» μάς είχαν βάλει οι «γιατροί» της χούντας των συνταγματαρχών. Τώρα, οι μακελάρηδες του σφαγείου κυβέρνησης – τρόικας προωθούν μια «θεραπεία» χωρίς αναισθητικό, χωρίς έλεος και χωρίς τέλος. Ήδη η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων θα σημαίνει μακρόχρονη παραμονή του ΔΝΤ και της τρόικας στην Ελλάδα, με μακρόχρονη εφαρμογή της άγριας αντεργατικής πολιτικής τύπου Μνημονίου.

 

Η ανάγκη ανατροπής του Μνημονίου, της κυβέρνησης Παπανδρέου και της συνολικής αντιδραστικής επίθεσης γίνεται επιτακτική.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τ.ε. Πρέβεζας

 

 

 

 

Πρασινίζοντας τις Οικονομίες των Βαλκανίων

2010-12-08 20:48:57

 

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πάρει μέρος μαζί με στελέχη του κόμματος σε τριήμερη Συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Βαλκανική Χερσόνησο με θέμα «Πρασινίζοντας τις οικονομίες των Βαλκανίων», που θα διεξαχθεί στα Σκόπια από 10 έως 12 Δεκεμβρίου.

 

Πρόκειται για τη τέταρτη σχετική συνάντηση των Βαλκάνιων Πράσινων. Οι δύο πρώτες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και η τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

 

Στην εκδήλωση, πουδιοργανώνεται με την οικονομική στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Πράσινο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (GreenEuropeanFoundation) στο πλαίσιο του “Πράσινου Διαλόγου Ανατολής – Δύσης”, συμμετέχουν ειδικοί, πολιτικοί κι εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων απ’ όλες τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

 

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του Μ. Τρεμόπουλου, θα πάρουν μέρος οι Χρήστος Μάτης, Τάσος Κρομμύδας και Πάνος Λογγινίδης.

 

Η ατζέντα θεμάτων της συνδιάσκεψης περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 

 

* Οι Πράσινοι και η Ευρωπαϊκή Διεύρυνση στα Βαλκάνια

 

* Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι και το Πράσινο NewDeal, θέμα στο οποίο θα τοποθετηθεί με εισήγησή του ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος

 

* Βαλκανικές Οικονομίες και Ενέργεια, θέμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο Τάσος Κρομμύδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

 

* Ενεργειακή επάρκεια και ανανεώσιμη ενέργεια στα Βαλκάνια

 

* Πρασινίζοντας την Οικονομία: Γεωργία και Τουρισμός

 

 

Σκοπός της συνδιάσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων, η ενίσχυση και ο προσανατολισμός των συμμετεχόντων σε πρωτοβουλίες με σκοπό να αντιμετωπιστεί η κρίση και να “πρασινίσουν” οι οικονομίες των Βαλκανικών χωρών.

 

 

 

 

 

Πόσο κοστίζει τελικά η λειτουργία της Εγνατίας;

2010-12-08 20:25:54

 

Το κόστος της συντήρησης-λειτουργίας της Εγνατίας Οδού ρωτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με ερώτηση που κατέθεσαν στην βουλή επικαλούμενοι αντιφατικές δηλώσεις της Διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ και του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη:

 

 

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

 

«Το προηγούμενο διάστημα με σειρά δηλώσεων στα Μ.Μ.Ε σε σχέση με το μέσο ετήσιο κόστος λειτουργίας-συντήρησης των 640 χλμ. της Εγνατίας Οδού, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ‘ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε’, ο αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης έδωσαν τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές κόστους, ο πρώτος 40.000.000 ευρώ, ο δεύτερος 70.000.000 ευρώ και ο τρίτος 100.000.000 ευρώ.

 

Μετά την εύλογη επισήμανση δημοσιογράφων αλλά και εκπροσώπων διαφόρων φορέων και κινήσεων πολιτών, που το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στα προς εγκατάσταση νέα διόδια δόθηκε απάντηση από τον πρόεδρο της ‘ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε’. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος απάντησε ότι ο ίδιος δεν συνυπολόγιζε το λειτουργικό κόστος της εταιρείας στο ποσό που ανέφερε και ότι επί της ουσίας το συνολικό κόστος συγκλίνει με αυτό του κ. υφυπουργού, ότι δηλαδή τα λειτουργικά έξοδα του μηχανισμού υποστήριξης είναι η διαφορά από το δηλωθέν κόστος των 100.000.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή 60.000.000 ευρώ. Είναι γνωστό ότι μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία που κράτησε περίπου ένα χρόνο από την ήμερα δημοσιοποίησης του διαγωνισμού 30/03/2010 υπεγράφησαν οι τέσσερις εν σύνολο συμβάσεις πενταετούς διάρκειας για το συνολικό μήκος της Εγνατία Οδού με τον ίδιο επί της ουσίας ανάδοχο με μέση έκπτωση περίπου 51%. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου αν λάβουμε υπόψη ότι το αρχικό ποσό διακήρυξης ήταν 220.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και για τις τέσσερις εργολαβίες, το υπογραφέν τελικό τίμημα συμπεριλαμβανομένου επίσης του αντίστοιχου Φ.Π.Α δεν ξεπέρασε τα 110.000.000 ευρώ. Αν διαιρέσουμε αυτό το ποσό με τον συνολικό συμβατικό χρόνο των πέντε ετών θα διαπιστώσουμε ότι το μέσο ετήσιο συμβατικό κόστος συντήρησης-λειτουργίας που πρέπει να καταβάλλεται στον ανάδοχο δεν ξεπερνά το ποσό των 22.000.000 ευρώ».

 

Συνεχίζοντας οι βουλευτές αναφέρουν πως «το εργατικό δυναμικό που απαιτείται για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού, υπολείπεται από αυτό που προβλέπεται στις συμβάσεις, ενώ η χρηματοδότηση δίδεται στον ανάδοχο για το συνολικό προσωπικό των συμβάσεων. Η απασχόληση λιγότερου προσωπικού από αυτό που προβλέπουν οι συμβάσεις, είναι αυτονόητο ότι δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα στη συντήρηση-λειτουργία της Εγνατίας Οδού και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών αλλά πιθανόν και των ίδιων των εργαζομένων».

 

 

 

Επισημαίνουν πως στο υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών για περικοπή των δαπανών. «Εφόσον ισχύουν τα όσα προηγουμένως αναφέρουμε ότι μας έχουν καταγγελθεί, γίνεται σαφές ότι η πρόκληση από πλευράς της εταιρείας είναι ακόμα μεγαλύτερη! Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και καταγγέλθηκε από το σωματείο εργαζομένων μόνιμου προσωπικού είναι η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας να ανακηρύξει, πέραν του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, άλλα 3 μέλη του Δ.Σ. ως ‘Εντεταλμένα’, πράγμα που σημαίνει ότι θα λαμβάνουν επιπλέον μηνιαία αμοιβή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, πέραν από τα έξοδα παράστασης των συνεδριάσεων».

 

 

Καταλήγοντας επισημαίνουν πως «δεν δικαιολογείται άγνοια των πραγματικών δεδομένων για τόσο σοβαρά ζητήματα εν μέσω και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ενώ το όποιο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δρόμου δεν είναι δυνατό να κινείται ως εκκρεμές τη στιγμή μάλιστα που οι δημοσιονομικές συνθήκες περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούν συνετή διαχείριση από μέρους της πολιτείας» και επειδή «η εκτίναξη του κόστους χρήσης των εθνικών οδών έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να καθίστανται σχεδόν ‘απαγορευτικές’, οι μετακινήσεις των πολιτών και οι μεταφορές εμπορευμάτων,», και οι δύο βουλευτές ρωτούν τους δύο υπουργούς:

 

• Ποιο είναι το πραγματικό κόστος της συντήρησης-λειτουργίας της Εγνατίας Οδού; Προτίθενται να ελέγξουν άμεσα τη συνέπεια του αναδόχου και όλων όσων πιθανόν εμπλέκονται στη μη ορθή διαχείριση κρατικών κονδυλίων και ποια περαιτέρω μέτρα θα λάβουν;

 

• Πόσοι εργαζόμενοι προβλέπονται, βάσει των συμβάσεων, για την ορθή συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας; Έχουν ελέγξει μέσω των αρμόδιων εποπτικών οργάνων πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται τελικά στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.»;

 

• Τι μέτρα θα πάρουν, για να καλυφθούν-διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας που αναφέρονται στις συμβάσεις, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη συντήρηση-λειτουργία της Εγνατίας Οδού των 640 χλμ. και να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των διερχομένων, ενόψει και της χειμερινής περιόδου που διανύουμε; Θα εξετάσουν εάν η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» παραβιάζει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας;

 

• Θα ματαιώσει τη λειτουργία νέων διοδίων τα οποία θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το κόστος μετακίνησης των πολιτών και τη μεταφορά εμπορευμάτων στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα;

 

• Πώς δικαιολογεί το γεγονός των τριών επιπλέον εντεταλμένων στο Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», όταν η εταιρία περικόπτει μισθούς εργαζομένων και είναι γνωστό πως την περίοδο της παραγωγικής της διαδικασίας είχε μόνον έναν εντεταλμένο και ορθώς, τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο;

 

Ζητούν τέλος να κατατεθούν από το υπουργείο τα εξής έγγραφα:

 

1ον) Αντίγραφα των τεσσάρων συμβάσεων συντήρησης-λειτουργίας της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ»

 

Α. Του τμήματος από Ηγουμενίτσα μέχρι α/κ Παναγίας, Β. Του τμήματος από α/κ Παναγίας μέχρι α/κ Κλειδί, Γ. Του τμήματος από Κόμβο Κ1 μέχρι α/κ Αγ. Ανδρέα και Δ. Του τμήματος από α/κ Αγ. Ανδρέα μέχρι Κήπους

 

2ον) Αντίγραφα των εγκεκριμένων λογαριασμών Νοέμβρη 2010 των τεσσάρων επίσης εργολαβιών.

 

3ον) Αντίγραφα των ημερησίων ημερολογίων έργου μιας εργάσιμης ημέρας, της τελευταίας εβδομάδας πάντα, των τεσσάρων εργολαβιών.

 

4ον) Αντίγραφα των τεσσάρων εγκεκριμένων σχεδίων αποχιονισμού της περιόδου 2010-2011.