Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πρέβεζας

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες του Νόμου αίροντας τις αμαρτίες του παρελθόντος βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας Γεράσιμος Λιώλης. Ο κ. Λιώλης συνελήφθη από την Ασφάλεια καθώς οι οφειλές της συνεταιριστικής οργάνωσης προς το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα χρέη της Ένωσης φτάνουν στο 1.072.014,95 ευρώ και αφορούν σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου.

Σε βάθος χρόνου άλλωστε οφείλονται και οι παθογένειες των συνεταιρισμών, οι οποίοι σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφεραν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Η ΕΑΣ Πρέβεζας είναι μία από αυτές που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όμως δεν είναι η μοναδική στην Ήπειρο.

Πέραν των άλλων υποχρεώσεων, οφειλές προς το Δημόσιο έχουν κι άλλες οργανώσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΑΣ Θεσπρωτίας όπου έγινε ρύθμιση προ ημερών.

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία οι Ενώσεις, λόγω του βεβαρυμμένου παρελθόντος αδυνατούν να διαδραματίσουν τον ρόλο τους. Αντίθετα αναδεικνύονται με δραματικό τρόπο οι παραλείψεις και τα προβλήματά τους.

Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν το -1.072.000- ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (01.08.2012) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 62χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, σε βάρος του 62χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.072.014,95 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

πηγή: epiryspost.gr