Συνελήφθη στα Γιάννινα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

PAPAXRHSTOSΣυνελήφθη σήμερα το πρωί στα Γιάννινα, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ο γνωστός δημοσιογράφος των Νέων Γιώργος Παπαχρήστος.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και σχετική εντολή που δόθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών.

Ο κ. Παπαχρήστος,στις δώδεκα το μεσημέρι περίπου οδηγήθηκε στην Εισαγγελία.

Ο κ. Καμμένος θεώρησε τον εαυτό του θιγόμενο από δημοσίευμα των «Νέων» στο οποίο ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ελέγχεται από το ΣΔΟΕ και προορίζει τον πρώην εισαγγελέα Πεπόνη για υποψήφιο στο κόμμα του, ενώ άφηνε υπόνοιες -κατά τη μήνυση- για μεθόδευση στο θέμα της υπόθεσης με τα CDS.

Από την Εισαγγελία θα οριστεί τακτική δικάστιμος ενώ ο Γιώργος Παπαχρήστος, όταν αφέθηκε ελεύθερος, περιορίστηκε σε μία λακωνική δήλωση, με ιδιαίτερο όμως νόημα.

«Θεωρώ τίτλο τιμής για μένα τη μήνυση του Πάνου Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων», ανέφερε στους Γιαννιώτες δημοσιογράφους χωρίς να θελήσει να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Το επίμαχο δημοσίευμα που οδήγησε στη μήνυση

Το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης θα πάρει η μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον του Γιαννιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, η οποία έγινε ύστερα από δημοσίευμα στα Νέα του Σαββάτου.

Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο υπεβλήθη η μήνυση έχει ως εξής:

«…Με αφορμή το γεγονός ότι συναπαντήθηκα τυχαία προχθές σε αίθουσα της Ευελπίδων με τον πρόεδρο του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες” Π. Καμμένο (κατηγορούμενος σε ακόμη μία αγωγή εναντίον του – πάλι για την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία τον έχει καταδικάσει ήδη ο Αντρίκος Παπανδρέου), ανέσυρα από το αρχείο μια ξεχασμένη υπόθεση. Πρόκειται για κατάσταση “ελεγχομένων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ”, στην οποία το όνομα του αγαπημένου προέδρου βρίσκεται στην 7η θέση.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για έρευνα κατόπιν «εισαγγελικής παραγγελίας» και ζητείται από το «κεντρικό» ΣΔΟΕ (διότι το έγγραφο έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδος) να προχωρήσει στο “άνοιγμα λογαριασμών” του προέδρου μας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.

Πού θέλω να καταλήξω -πλην του αυτονόητου που είναι, “πού βρίσκεται τώρα η έρευνα αυτή και τι έχει προκύψει, αν έχει ολοκληρωθεί”; Οτι πρόκειται για “εισαγγελική παραγγελία” την οποία είχε διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας. Ητοι, ο γνωστός (του προέδρου Πάνου) και μη εξαιρετέος ημών και υμών εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης!

Σπεύδω να διευκρινίσω, για να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, ότι η έρευνα παραγγέλθηκε πριν οι δύο άνδρες έρθουν κοντά και πριν ο κ. Πεπόνης φλερτάρει με την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες”.

Ετσι είναι αυτά. Ολοι οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται από μια στιγμή σύγκρουσης…»

Για την υπόθεση οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν την Κυριακή σχετική ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος κατέθεσε χθες Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου της εφημερίδας “Τα Νέα” Γιώργου Παπαχρήστου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, τα οποία επανειλημμένα έχει καταχωρήσει στην εφημερίδα που εργάζεται και για το περιεχόμενό τους έχουν ασκηθεί σε βάρος του τέσσερις αντίστοιχες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου.

»Επιπλέον τα ανωτέρω, καθώς και άλλα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα του Γιώργου Παπαχρήστου έχουν διαψευσθεί, όπως αποδεικνύεται και από δελτία τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και από έγγραφα, τα οποία είναι συνημμένα στη μήνυση».