Συνεχής Άνοδος της εξωστρέφειας των θεσπρωτικών επιχειρήσεων

xrima

xrimaΗ εξωστρέφεια των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων, όπως αυτή απεικονίζεται στην πρόσφατη μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (τους οποίους και ευχαριστούμε για την συνεργασία τους), και τίτλο «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια και ανά Νομό», συνεχίζει να εμφανίζει ανοδικές τάσεις, με Μέση Ετήσια Μεταβολή της τάξης του 30,2% την πενταετία 2007-2011.

Και συγκεκριμένα οι εξαγωγές του Νομού μας, από 14.697 χιλ.€ το 2007, ανήλθαν στις 42.262 χιλ.€ το 2011.

Είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική επίδοση των επιχειρήσεών μας, αλλά και μια δικαίωση των προσπαθειών του Επιμελητηρίου μας, με τις ενέργειες προώθησης της εξωστρέφειάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Και μην λησμονούμε ότι αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, επιτεύχθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο, όπου υπήρξε έξαρση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και εμφάνιση της κρίσης και την Ελλάδα.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετικά επιτυχή υλοποίηση των διακρατικών προγραμμάτων Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αλβανίας, την περίοδο 2007-2009, από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Σε συνέχεια των βημάτων αυτών, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα συνεχίζει να προβάλλει, να προωθεί και να στηρίζει την εξωστρέφεια των θεσπρωτικών επιχειρήσεων αξιοποιώντας τα διακρατικά αναπτυξιακά προγράμματα όπως πράττει σήμερα με το έργο INTACTPLAN του IPA Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013.

Θεωρούμε ότι αυτή η εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων μας, σε συνεργασία με τον τουρισμό μας, μπορούν να δώσουν λύσεις στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που μας δίνονται, και τα εργαλεία που διαθέτουμε.

Συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις μας, και ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας