ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών: Η υποψηφιότητα έχει κλείσει… Θα ανακοινωθεί… προσεχώς!

Απάντηση στο ρεπορτάζ της ΒδΈλλα με τίτλο “στο χειρουργικό τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών”, έστειλε η Δημοτική Οργάνωση Φιλιατών, στην οποία σημειώνει ότι καμμία εμπλοκή δεν έχει προκύψει με την επιλογή υποψηφίου για το Δήμο Φιλιατών, διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε νέα υποψηφιότητα και καταλήγει σημειώνοντας πως την οργάνωση δεν την απασχόλησε… αν ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηριχθεί θα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή θα προέρχεται από άλλο κομματικό χώρο.

Η Βδέλλα πριν δημοσιεύσει το συγκεκριμένο ρεπορταζ φρόντισε, όπως πάντα κάνει να διασταυρώσει τις πληροφορίες της.

Παρά ταύτα, ας δεχτούμε ότι όλα – όπως λέει η οργάνωση – κύλησαν ομαλά και κάνεναν, μα κανέναν στην οργάνωση των Φιλιατών δεν απασχόλησε η κομματική προέλευση και το παρελθόν κανενός υποψηφίου… Φαίνεται πως το να μην κατέχεις θέση ευθύνης από το 2010 και μετά… αποτελεί… συγχωροχάρτι!

Ας δεχτούμε επίσης ότι στη “μη θυελλώδη” συνεδρίαση της οργάνωσης ελήφθη η οριστική απόφαση… Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών σπατάλησε πολύ μελάνη για να μας πει ότι επέλεξε υποψήφιο και η απόφαση είναι οριστική… γιατί λοιπόν δε μας λέει απλά το όνομά του;;;

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών όπως μας εστάλει:

Αγαπητέ κύριε Αθανασίου
Σε πρόσφατο άρθρο σας με τίτλο ”στο χειρουργικό τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών” αναφερθήκατε στη τελευταία γενική συνέλευση της οργάνωσης μας που είχε θέμα την εκλογή υποψήφιου δημάρχου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Θα θέλαμε για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας να διευκρινήσουμε τα εξής:

Καμία εμπλοκή δε παρουσιάστηκε στην επιλογή του υποψήφιου δημάρχου της στηριζόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών δημοτικής παράταξης και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δεν τέθηκε καμία νέα υποψηφιότητα.

Εδώ και δύο μήνες περίπου έχουν βολιδοσκοπηθεί πολλά άτομα του δήμου Φιλιατών για να τεθούν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πολιτικά ανήκουν σε χώρους από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως την σοσιαλδημοκρατία.

Βασική προϋπόθεση για την επιλογή των πιθανών υποψηφίων ήταν η αποδοχή εκ μέρους τους των αρχών της δημοτικής παράταξης που περιγράφονται στη δημοσιοποιημένη διακήρυξη μας και που επιγραμματικά αφορούν:

1.την αναγκαιότητα εφαρμογής αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών στη λειτουργία του δήμου και της μεγαλύτερης συμμετοχής των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων

2.την πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις εφαρμογές των μνημονίων στο δήμο πχ.ιδιωτικοποιήσεις νερού/αποκομιδής απορριμάτων,υποβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών,πλειστηριασμοί κατοικιών κτλ.

3.την ανάπτυξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και

4.την διαφάνεια και την οικονομική εξυγίανση του δήμου μας.

Επιπλέον απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να μην έχουν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης κομματικούς σχηματισμούς που υπηρέτησαν τα μνημόνια δηλ. από το 2010 και μετά.
Στα πλαίσια αυτά και ανάλογα με τις υπάρχουσες διαθεσιμότητες έγινε η τελική επιλογή των υποψηφίων και η τελική εκλογή -με ευρεία πλειοψηφία- του προσώπου που θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης.

Καμία προγραμματική συμφωνία με κανένα υποψήφιο δεν είχε υπογραφεί πριν την συνέλευση,η οποία κάθε άλλο παρά θυελλώδης υπήρξε, ενώ τηρήθηκαν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες και υπήρξε ειλικρινής και γόνιμος διάλογος.

Όπως αντιλαμβάνεστε η διαδικασία έχει πλέον λήξει και απομένει η τελική ανακοίνωση που θα γίνει πολύ σύντομα και δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε) κανένας διχασμός στα μέλη της οργάνωσης μας σχετικά με επιλογή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ή ατόμου προερχόμενου από άλλο χώρο ως υποψήφιου δημάρχου στηριζόμενου από εμάς.
Με εκτίμηση
Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών