Συσκέψεις Αντιπεριφερειάρχη Άρτας για αγροτικά ζητήματα

2011-02-05 21:35:06

 

Συσκέψεις Αντιπεριφερειάρχη για αγροτικά ζητήματα

Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και Πέμπτη, 2 και 3 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Άρτας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Κώστας Παππάς, ο Διευθυντής και οι Τμηματάρχες-στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Άρτας, εκπρόσωπος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας, Συνεταιριστικών οργανώσεων αγροτών, εσπεριδοπαραγωγών, ακτινιδοπαραγωγών, εκπρόσωποι των συσκευαστηρίων Άρτας, Αλιευτικών Συνεταιρισμών, Συνεταιριστικών οργανώσεων κτηνοτρόφων, του Μελισσοκομικού και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς καθώς και θέματα που σχετίζονται με το συνεταιριστικό κίνημα, την εμπορία και διάθεση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τις επιδοτήσεις, τη συνεργασία με της υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Παππάς επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συναντήσεων και συνεχούς συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς για την μελέτη και ιεράρχηση των απαραίτητων δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση για τη σωστή και βιώσιμη ανάπτυξη της ζωικής και φυτικής παραγωγής για την άμεση έναρξη της επίλυσης των χρόνιων αγροτικών προβλημάτων.