ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ

limaniigm

limaniigmΟ Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος, την Πέμπτη, συμμετείχε στη σύσκεψη που οργάνωσε ο  Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με θέματα που σχετίζονται με τις χερσαίες ζώνες Λιμένων Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να περιοριστεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στο χώρο που απαιτείται για τις καθαρά λιμενικές δραστηριότητές του.

Επιπλέον ζήτησε να βρεθεί νομική λύση, ώστε ο Δήμος Ηγουμενίτσας να γίνει Φορέας Διαχείρισης και εκμετάλλευσης της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας, συμπεριλαμβανομένου του παλαιού Λιμένα (πορθμείο Κέρκυρας), των Συβότων και της Πλαταριάς.

Επικρατούσα άποψη μεταξύ των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων  που έχουν αναλάβει τη συγκέντρωση και αξιολόγηση προτάσεων για το μέλλον των χερσαίων ζωνών  ανά τη χώρα, υπήρξε ότι οι Οργανισμοί Λιμένων οφείλουν να λειτουργούν «κοντά» στην πόλη και προς όφελος των Δήμων εντός των οποίων δραστηριοποιούνται, άποψη που ικανοποιεί το διαχρονικό αίτημα των πολιτών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξουν και νέες συναντήσεις  σε ότι αφορά το μέλλον της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας.