Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχη Ηπείρου

BIBLIARIAΣφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας Ηπείρου ανεβάζει και σε τοπικό επίπεδο στο κατακόρυφο την προεκλογική αντιπαράθεση. Η αφορμή δόθηκε από τις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για την χορήγηση βιβλιαρίων σε ομογενείς από την Αλβανία.

Το θέμα αυτό αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ένας αριθμός βιβλιαρίων δόθηκε χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι τα βιβλιάρια χορηγήθηκαν με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων υπουργείων και με κριτήρια ανθρωπιάς και στήριξης του Ελληνισμού.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη και κάνει λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Η απάντηση του Περιφερειάρχη είναι σε εξ ίσου υψηλούς τόνους καθώς αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά ομογενών και μεταναστών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Ο αιρετός Περιφερειάρχης Ηπείρου και προσωπικός φίλος του αρχηγού της Ν.Δ. Αλέκος Καχριμάνης αποφάσισε χθες να κάνει δηλώσεις για την έκδοση παράνομων βιβλιαρίων υγείας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Θορυβημένος από την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης και την αναπόφευκτη εξέταση των δικών του, προσωπικών ευθυνών, έσπευσε να μεταθέσει όλη την ευθύνη στις πλάτες των αρμοδίων Υπουργών Υγείας της Ν.Δ. εκείνης της εποχής.

Αποκάλυψε λοιπόν ο κ. Περιφερειάρχης ότι, παρά το γεγονός ότι ίσχυε η 139491/16-11-2006 Κοινή Υπουργική Απόφαση, κατά τις προεκλογικές περιόδους του 2007 και του 2009 οι αρμόδιοι Υπουργοί εξέδωσαν, καταφανώς παράνομα, εγκυκλίους «εξαίρεσης» προκειμένου να δοθούν βιβλιάρια ανασφαλίστου για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε ομογενείς, ακόμη και χωρίς αυτοί να διαμένουν στην Ελλάδα. Με βάση τα έγγραφα αυτά οι δύο συγγενείς πολιτικά νομαρχιακές αρχές Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, οι οποίες ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν την «επιχείρηση» σε σχέση με την Αλβανία, χορήγησαν για αρκετά χρόνια εκατοντάδες παράνομα βιβλιάρια με αδιαφανή και πελατειακό τρόπο. Να μια καλή εξήγηση, για ποιο λόγο η ηγεσία της μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια» αναμειγνύεται ευθέως στις ελληνικές εκλογές και καλεί σε υπερψήφιση της ΝΔ !

Είναι εξώφθαλμη η υποκρισία αυτών, που κραυγάζουν εναντίον της παροχής υπηρεσιών υγείας στους μετανάστες αλλά μοιράζουν κρυφά βιβλιάρια στην εκτός των συνόρων εκλογική τους πελατεία.

Είναι εξώφθαλμη η υποκρισία αυτών, που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «κρατισμό» αλλά χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο για να στήσουν τους ρουσφετολογικούς τους μηχανισμούς.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εκτός από τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες θα πρέπει να διερευνηθούν και οι ποινικές. Και των Υπουργών της ΝΔ, που με μυστικές εγκυκλίους συνέβαλαν στην καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας (υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη για το 2009 δεν έχει παραγραφεί) και των τότε Νομαρχών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, που συναίνεσαν ή υπέκυψαν να παρανομήσουν»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η απάντηση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου αναλυτικά αναφέρεται: «Η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή της ανακοίνωση για το θέμα των βιβλιαρίων απορίας, δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ των μεταναστών και των ομογενών.

Οι τοπικοί εκπρόσωποί του, δυστυχώς, την ίδια περίοδο που «μάχονται» κατά του ρατσισμού, κατατάσσουν τους ομογενείς μας σε πολίτες β΄ κατηγορίας, αγνοώντας ότι πολλοί εξ αυτών έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Σε μια εποχή που «πέφτουν τα σύνορα» αυτοί όχι μόνο δεν έχουν να πουν λόγο συμπάθειας για τους συμπατριώτες μας, αλλά τους έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιό τους. Μπορεί να έχουν τις απόψεις τους, όμως το Ελληνικό κράτος διαχρονικά ακολουθεί διαφορετική εθνική πολιτική, στηρίζοντας,- κατά το δυνατόν – τους Ομογενείς μας σε πολιτικό, κοινωνικό, και πολιτιστικό επίπεδο.

Η προεκλογική ανακίνηση το θέματος δεν έγινε από τον Περιφερειάρχη, ούτε από φιλικά του ΜΜΕ, οπότε άλλοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα για «κομματικά οφέλη». Η Δικαιοσύνη θα πράξει ασφαλώς το καθήκον της, ωστόσο ας μη προτρέχει κανείς να βγάλει συμπεράσματα και μάλιστα για διαδικασία απόλυτα διαφανή, με καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Εμείς πιστεύουμε ότι όταν η πατρίδα έχει, έχει για όλους. Το δικό μας καθήκον είναι να συμβάλουμε στην αλλαγή της τύχης της χώρας, να βάλουμε ολοκληρωτικά τέλος στο κράτος των «ημετέρων» που αρκετά το πλήρωσε η πατρίδα μας, αλλά κράτος – υπηρεσία του πολίτη, χωρίς καμία διάκριση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αρχές και αξίες, χωρίς να βάζουμε κομματικές ταμπέλες σε ζητήματα ανθρωπιάς και σε ο, τι αφορά τους ομογενείς μας. Ειλικρινά λυπούμαστε για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr