Σχόλιο της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα του συνδυασμού ”Χρώμα στην ζωή”

laiki

laikiΣτο φώς της δημοσιότητας βγήκε και το πρόγραμμα του «Ανεξάρτητου» Συνδυασμού «Χρώμα στην Ζωή». Σε αυτό περιγράφεται το μοντέλο του Δήμου επιχειρηματία όπως  οι εντολές της Ε.Ε. και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  επιτάσσουν. Θέσεις που ο επικεφαλής κ. Θ. Παππάς επανειλημμένα διατύπωσε στο παρελθόν αλλά και στο Δ.Σ. Μάλιστα οι προτάσεις δίνουν την εντύπωση ,σε κάποιον που δεν ξέρει, ενός επεξεργασμένου προγράμματος. Η αλήθεια όμως είναι, ότι είναι γεμάτο από λαθροχειρίες και  εξαγγελίες  επί  παντός επιστητού χωρίς βάση.

Συγκεκριμένα :

·         Στην σελίδα 3 του προγράμματος αναφέρονται σε μια σειρά έργα που μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Αλήθεια Ο κ. Παππάς δεν γνωρίζει ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν δρομολογηθεί και έχουν συζητηθεί στο  Δ.Σ., στο οποίο μάλιστα ήταν και πρόεδρος για 2 χρόνια; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν αποφάσεις, μελέτες ακόμα και δημοπρατήσεις για ορισμένα από αυτά; Πιθανόν να μπερδεύεται γιατί ορισμένα γίνονται με ευθύνη της αντιπεριφέρειας. Τόσο δύσκολο ήταν να  ρωτήσει τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ; Ο κ. Πιτούλης θα μπορούσε να τον πληροφορήσει και σαν πρώην Δήμαρχος. Η κουβέντα που πρέπει να γίνει είναι στο γιατί δεν προχωρούν έργα απαραίτητα για τον λαό και τον τόπο. Και η απάντηση βρίσκεται στην λειψή χρηματοδότηση και στην απουσία διεκδίκησης από τις Δ.Α..

·         Το ίδιο ισχύει και για άλλα έργα π.χ. Νηπιαγωγείο στον συνοικισμό Εθνικής αντίστασης, κολυμβητήριο κλπ. Υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις  π.χ. το κολυμβητήριο να γίνει με ΣΔΙΤ.

·         Με μεγάλη ευκολία διατυπώνονται προτάσεις για παιδικούς σταθμούς ,σχολεία, Κέντρα Υγείας , ακόμα και για «κυνοκομείο»   αυτά όμως μόνο σαν ευχές μπορούν εκληφθούν γιατί δεν αναφέρεται στο ΠΩΣ θα πραγματοποιηθούν, ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΑ χρηματοδότηση τόσο για την κατασκευή όσο και για την λειτουργία τους.

·         Αλήθεια πως θα γίνει η αναβάθμιση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» ;  Δεν έχει ακούσει τίποτα ο κ. Παππάς για την κατεύθυνση της Ε.Ε. και νομοθέτηση της κυβέρνησης για «ΚΟΙΝΣΕΠ»;

Εκεί που το πρόγραμμα «δίνει τα ρέστα του» είναι στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας. Το όραμα των εφοπλιστών και των τοπικών συνεργατών τους παρουσιάζεται σαν λαϊκός στόχος. Μόνο που πρόκειται για ένα όνειρο απατηλό. Γιατί  αφορά  την παρουσίαση του «επιχειρησιακού σχεδίου» που έκανε η ΟΛΗΓ Α.Ε. το 2002.Σήμερα όμως είμαστε στο 2014. Αλήθεια ο κ. Παππάς αγνοεί ότι για την μαρίνα υπήρχαν παλιές αποφάσεις από την ΟΛΗΓ Α.Ε. αλλά και από προηγούμενες  Δημοτικές Αρχές; Επί δημαρχίας Πιτούλη υπήρξαν και οι σχετικές παρεμβάσεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για αυτόν τον σκοπό. Γιατί δεν προχώρησε τότε η κατασκευή της και θα γίνει τώρα; Αγνοεί ο κ. Παππάς ότι σήμερα η ΟΛΗΓ Α.Ε. ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ; Η μήπως αγνοεί τι σημαίνει ΤΑΙΠΕΔ; Αξία συνεπώς θα είχε η συζήτηση  για το πώς θα σταματήσουμε το ξεπούλημα του λιμανιού, για το πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για να γίνει το λιμάνι λαϊκή περιουσία. Η συζήτηση για το πως η ΟΛΗΓ Α.Ε. θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης είναι μια συζήτηση άνευ ουσίας και αντικειμένου. Κοινώς πρόκειται για παραμύθιασμα γιατί η ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει ήδη «βγει στο σφυρί». Αυτό φυσικά αφορά όλους  τους Συνδυασμούς.

Πολλά φαίνεται δεν έχει υπό όψη του ο κ. Παππάς για αυτό και τάζει «λαγούς με πετραχήλια». Προφανώς πρόκειται για συνειδητή εξαπάτηση των με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων. Θα είχε σημασία να αναφερθεί στο πρόγραμμα η θέση του Συνδυασμού  για ζητήματα που δεν απαιτούν χρήματα αλλά πολιτική  βούληση ,όπως για την τήρηση του κανονισμού για τον πεζόδρομο η τον κανονισμό των πεζοδρομίων. Θα είχε επίσης σημασία το πρόγραμμα να αναφερθεί στην πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ό Δήμος. Καταχρεωμένος, χωρίς πόρους, με μειωμένη κατά 60% κρατική χρηματοδότηση, με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με απολύσεις προσωπικού, αυξήσεις 30%-40% στο νερό, ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών και αλλά χίλια δύο «πεζά» που κάνουν την ζωή δύσκολη στους κατοίκους του. Όπως και τι στάση κράτησαν οι εν ενεργεία Δ.Σ. του Συνδυασμού για όλα αυτά τα ζητήματα. Θα είχε επίσης να αναφερθεί τι επιτάσσει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», και  ποιο θα είναι το μέλλον του δήμου και των κατοίκων του με την πλήρη εφαρμογή του. Πράγμα που δεν γίνεται.  Όπως δεν γίνεται κουβέντα για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του δήμου από την εφαρμογή μιας βάρβαρης ,αντιλαϊκής πολιτικής που σχεδιάζεται στην Ε.Ε. κατά εντολή των μονοπωλιακών ομίλων και εφαρμόζεται από το ελληνικό κράτος, κυβέρνηση ,περιφέρεια και δήμους. Μια πολιτική που οδηγεί τα πλατειά λαϊκά στρώματα στην φτώχια και την ανεργία. Για αυτό και από το πρόγραμμα απουσιάζουν η λέξεις διεκδίκηση και αγώνας. Απλά αναφέρει  «Η σημερινή οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι μας αποτελεί τροχοπέδη για την εξεύρεση πόρων από την κρατική επιχορήγηση των δήμων». Λες και ο εφιάλτης που ζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι φυσικό φαινόμενο, κάτι σαν την μπόρα που θα περάσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για εφαρμογή εντολών και κατευθύνσεων της Ε.Ε. στην απόφαση των οποίων συμμετείχαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις  όπως «η συνθήκη του Μάαστριχτ», «το σύμφωνο σταθερότητας», «η συμφωνία Λισσαβόνα 2000», «η  Λευκή Βίβλος»,  κλπ, που εφαρμόζονται με αφορμή το «χρέος». Σε αυτό το θέμα ο κ. Παππάς αποδεικνύεται βασιλικότερος του βασιλέως και ο καλύτερος υπερασπιστής της πολιτικής της Ε.Ε. Ο «από μηχανής θεός» που θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα του δήμου είναι η Ε.Ε. και συγκεκριμένα με την «Στρατηγική για την Ευρώπη 2020». Η συνθήκη που επιβάλλει «μνημόνια» διαρκείας όλους του λαούς της Ε.Ε., από 2014 έως το 2020,με η χωρίς χρέος, με η χωρίς ευρώ παρουσιάζεται σαν σανίδα σωτηρίας. Είναι σαν να προσδοκάς την φύλαξη και την φροντίδα του κοπαδιού σου από μια αγέλη λύκων. Εδώ ξεπερνάει κάθε όριο η πολιτική απάτη ,τα λόγια είναι πλέον περιττά. Εμείς θα πούμε απλά ΕΡΕΥΝΑΤΕ τας ΓΡΑΦΑΣ. Ψάξτε ,μελετήστε τα επίσημα χαρτιά και ντοκουμέντα , χρησιμοποιείστε την συσσωρευμένη πείρα σας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές για να βρείτε την αλήθεια.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ό επόμενος Δήμαρχος ,όποιος και αν εκλεγεί , ούτε μια λάμπα δεν θα μπορεί να αλλάξει  αν δεν συγκρουστεί με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που σχεδιάζεται στην Ε.Ε. και εφαρμόζεται από το ελληνικό κράτος. Σήμερα αν δεν διεκδικήσεις όλο το καρβέλι δεν μπορεί να αποκτήσεις μια φέτα, άλλα ούτε καν τα ψίχουλα από το τραπέζι. Για αυτό  θα τονίσουμε, άλλη μια φορά , ότι μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, είναι η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας μας, προς όφελος των λαϊκών αναγκών, με έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Στις εκλογές του Μάη με την ψήφο μας μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στο δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και αντίσταση γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», και πάνω από όλα ισχυρό ΚΚΕ.

Με τη  ψήφο στο ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στη Λαϊκής Συσπείρωση σε περιφέρεια και δήμο  και τη λαϊκή συμμετοχή,  θα θεριεύσει η δύναμη του αγώνα.

Στους  Συνδυασμούς που με ιλουστρασιόν προγράμματα υπόσχονται λύσεις  μαγικές χωρίς αγώνες  και σύγκρουση με την πολιτική  της Ε.Ε.. Σε όλους   αυτούς που με τις καρτούλες ζητούν την ψήφο του «κολλητού» και του σογιού για να λυθούν σοβαρά πολιτικά  προβλήματα αφιερώνουμε τους στίχους του τραγουδιού.

«τι να τα κάνω τα τραγούδια σας – λένε την αλήθεια

Ο κόσμος υποφέρει κα πεινά – και σεις τα ίδια παραμύθια»

Στους δε ψηφοφόρους τονίζουμε. Μελετείστε ΟΛΑ τα προγράμματα , μελετείστε ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους. Συγκρίνεται λόγια και πράξεις με βάση την εμπειρία σας και την κοινωνική σας θέση. Μετά αποφασίστε για την Δημοτική Αρχή που θέλετε για τα επόμενα 5 χρόνια, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη».