Σύλλογοι Γονέων: ”Να περελάσουν μπροστά στο μνημείο των πεσόντων οι μαθητές”… (σ.σ. και όχι σε επισήμους…)

parelasi

parelasiΝα αποτίσουν, οι μαθητές, φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων (σ.σ. και όχι σε… επισήμους) κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης  Μαρτίου, ζητάνε με κοινή ανακοίνωση-προτάσή τους τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Δευροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηγουμενίτσας.

Αυτό λένε, (και… υπονοούν) σε επιστολή που έστειλαν σήμερα προς τον Αντιπεριφερειάρχη  Θεσπρωτίας, το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τις Δ/νσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία της πόλης και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’βάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Δευροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηγουμενίτσας, σε συνεδρίασή μας τη Δευτέρα 12-03-2012 αφού λάβαμε υπόψη:

1) Τη σημερινή οξυμένη οικονομική και κοινωνικοπολιτική κατάσταση, που δημιουργεί δικαιολογημένες, αντιδράσεις,

2) όσα συμβαίνουν πανελλαδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων παρελάσεων, όπως πρόσφατα στα Γιάννενα, τη Ρόδο και σε άλλες πόλεις

3) αλλά κυρίως εκτιμώντας πως ο θεσμός της παρέλασης έχει χάσει το ουσιαστικό του περιεχόμενο, δηλαδή την απότιση φόρου τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας,

αποφασίσαμε:

να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές προτείνοντας να γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο μνημείο των πεσόντων (Ελευθερίας), όπου γίνεται και η κατάθεση των στεφάνων και οι μαθητές – παιδιά μας να ποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές της Ελευθερίας, ώστε να αποκατασταθεί το πραγματικό νόημα της παρέλασης. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες”.

Το κείμενο υπογράφουν οι πρόεδροι των ΔΣ των 5 σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηγουμενίτσας και έχει ήδη αποσταλεί στους αποδέκτες, των οποίων η απάντηση, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

goneisparelasi