Σύλλογος Περιβάλλοντος Θεσπρωτίας: Κοπή πίτας και διαμαρτυρία για την νέα περιβαλλοντική πληγή που σχεδιάζεται στη Γωνιά – Ηγουμενίτσας

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος στη θέση Γωνιά Ηγουμενίτσας επιλέγοντας το εν λόγω σημείο για να διαμαρτυρηθεί παράλληλα για την νέα περιβαλλοντική καταστροφή που δρομολογείται στην περιοχή στα πλαίσια επέκτασης του νέου λιμένος Ηγουμενίτσας.

Η διαμόρφωση ‘’τρανσέρας’’ έτσι αποκαλείται το «φάγωμα της Γωνιάς»  με την παράλληλη βελτίωση και μείωση χιλιομετρικά του τμήματος Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς της Ε.Ο Ηγ/τσας – Πρέβεζας θα δώσει σε χαμηλό κόστος αδρανή υλικά για τις επικείμενες φάσεις του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας (Γ’ Φάση) και θα αφήσει πίσω της νέες πληγές που 10 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης παραμένουν ορατές στην περιοχή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για την αισθητική βελτίωση της περιοχής από περιβαλλοντικούς φορείς του τόπου όπως του Συλλόγου Περιβάλλοντος και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Δημητρίου υπάρχουν και πιο φιλικές στο περιβάλλον λύσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν ακριβώς επειδή η κατασκευάστρια εταιρεία δεν θα μπορεί να μεταφέρει σε χαμηλό κόστος αδρανή υλικά αναφέροντας τη λύση κατασκευής τούνελ που θα ελαχιστοποιούσε ακόμη περισσότερο την απόσταση από την Ηγουμενίτσας έως την Πλαταριά και θα κόστιζε όσο και η συνολική βελτίωση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Πλαταριά.

Η προαναφερόμενη πρόταση κατατέθηκε από τον μηχανικό και υπάλληλο της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Π. Αλεξίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου το 2011 όπως οι εκδρομές, τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και τους εθελοντικούς – συμβολικούς καθαρισμούς  για τα μέλη του συλλόγου τα οποία θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά όπως και την σύσταση μιας ομάδα ακτιβιστών η οποία θα αποτελείται και από μέλη άλλων συλλόγων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Τέλος μετά την κοπή πίτας ακολούθησε καφές στο café – Άνεμος τον οποίο κέρασε η Δ/νση του καταστήματος.