Σύμμαχος για την μαρίνα στην Ηγουμενίτσα

Με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Το ζήτημα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση αφορούσε στην επιτάχυνση της διαδικασίας για την αδειοδότηση της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα.

Η δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ο Μάριος Κάτσης εξήγησε στην Υπουργό, ότι ηαδειοδότηση της μαρίνας αποτελεί το καθοριστικό βήμα ώστε να προχωρήσει σε δεύτερο στάδιο η κατασκευή της.

Η δημιουργία της θα γεννήσει νέες ευκαιρίες στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου, που με τη σειρά της θα ισχυροποιήσει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει καινούργιες προοπτικές για το συνολικό τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.

Η Υπουργός τόνισε από την πλευρά της τη σημασία που έχουν τα παράλια και η ενδοχώρα της Ηπείρου γενικότερα, στην υλοποίηση του στόχου του Υπουργείου για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, με παράλληλη ανάδειξη νέων προορισμών.

Όσον αφορά τη δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την στήριξη της στο project, και δήλωσε διαθέσιμη να συνδράμει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης.  

Facebook Twitter Google+