Σύσκεψη για τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και… αιχμές για το χωροταξικό σχεδιασμό!

ERGA LIMANI

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων στη δεύτερη φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΟΛΗΓ Ανδρέα Νταή.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Αντώνιος Μάζης, καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί της ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, αρμόδιοι για το έργο, κ. Κωνσταντίνος Έξαρχος, κ. Χρήστος Μαυροπάνος και κ. Βασίλειος Γαρδίκος.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση και η επίλυση θεμάτων που αφορούν την πορεία των έργων της Β΄ Φάσης, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες μέσω του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η πορεία της διαδικασίας ολοκλήρωσης της τοποθέτησης των φωτοσημαντήρων του διαύλου στην οριστική τους θέση, καθώς και των λοιπών εργασιών που αφορούν την οριστικοποίηση της χαρτογράφησης αυτού.

Στόχος είναι ο δίαυλος να καταστεί πλήρως λειτουργικός με πλάτος 170 μ., βάθος 10,5 μ. και μήκος 1.700 μ.

“Θεωρούμε ότι ο εποικοδομητικός διάλογος, η συνεχής ενημέρωση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην καλύτερη επίτευξη των στόχων στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η ολοκλήρωση των έργων της Β’ Φάσης αναμένεται να δώσει νέα πνοή τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας” τονίζεται σε ανακοίνωση του ΟΛΗΓ.

Ανακοίνωση για το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε, μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας, για την πρόσφατη ανοικτή σύσκεψη και διαβούλευση σχετική με τη μελέτη Χωροταξικού Πλαισίου Ηπείρου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Μια σύσκεψη στην οποία θα μπορούσε η άποψή μας να έχει θέση και να δώσει απαντήσεις σε προβληματισμούς που προέκυψαν.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προχωρά με γνώμονα εγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια, λαμβάνοντας υπόψη την υπόστασή του ως άρρηκτο και αναπόσπαστο κομμάτι της Ηπείρου, αλλά και ως λιμάνι εθνικής σημασίας.  Διατιθέμεθα να θέσουμε όλα τα στοιχεία για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης άποψης σε όποια δημόσια διαβούλευση πραγματοποιηθεί στο μέλλον και αφορά τη λειτουργία του Λιμένα Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της ευρύτερης ανάπτυξης της Ηπείρου. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καλή πρόθεση και ο συντονισμός θα δώσουν λύση σε προβλήματα που τυχόν ανακύψουν και ότι μπορούμε να συμβάλουμε, ως φορέας διαχείρισης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους και ο Λιμένας Ηγουμενίτσας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην πραγματοποίηση των στόχων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

της Ο.Λ.ΗΓ.  Α.Ε.

 

 

Ανδρέας Ε. Νταής