Σύσκεψη για την οδοποϊα της παραλιακής στο Δήμο Ηγουμενίτσας

limani

limaniΣύσκεψη με θέμα την εκτέλεση της οδοποιίας-εργασίες βελτίωσης της παραλιακής οδού από ξενοδοχείο Angelica έως ΑΤΕ,  στο πλαίσιο της υλοποίησης της Β’ Φάσης του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας»,  πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη 15 Μαΐου 2013 στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας.

Στη σύσκεψη στην οποία εκλήθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς,  συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ κ.  Διαμάντης και το μέλος του Δ.Σ κ.  Λάμπρου, εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας  ο κ.  Τιφτικίδης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Οικονόμου, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου κ. Παππάς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ΕΛΤΕΡ.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών βελτίωσης του παραλιακού άξονα, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κινδυνεύσει το έργο.

Ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επί της παραλιακής.

Αυτό  μπορεί να επιτευχθεί μόνο  αν δεν διακοπεί η συνεχής ροή κυκλοφορίας των οχημάτων, τουλάχιστον μέσω ενός ρεύματος, είτε οι εργασίες να μεταφερθούν στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό κινούνται οι προσπάθειες του Δημάρχου Ηγουμενίτσας που θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος στη ΒδΈλλα, με αυτή τη θέση ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα εμφανιστεί αύριο στο δικαστήριο και θα τοποθετηθεί επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλλει κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, σημειώνοντας ότι ο Δήμος, εφ’ όσον τα έργα δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό της μίας λωρίδας κυκλοφορίας, θα πρέπει να μετατεθούν για τους Φθινοπωρινούς μήνες.