Σύσκεψη για τον τουρισμό στην Άρτα

logo-vdella

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία των Αντιπεριφερειαρχών Πρέβεζας κ. Σ. Ιωάννου, ο οποίος είναι αρμόδιος στα θέματα τουρισμού της Ηπείρου και Άρτας κ. Β. Ψαθά, στα πλαίσια του Προγραμματισμού της Περιφέρειας για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9-3-2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Στην αρχή της συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς διάβασε στους παρευρισκόμενους χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, ο οποίος δε μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Κατόπιν τέθηκαν από τον κ. Ιωάννου, οι δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου που περιλαμβάνουν τα έργα υποδομής και τη διαφημιστική προβολή. Τονίσθηκε η ανάγκη αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δράσεων που θα ενεργοποιηθούν, με την παράλληλη σύσταση Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού.

Ο κ. Ιωάννου γνωστοποίησε στους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα λάβει μέρος σε διεθνή έκθεση τουριστικής προβολής στο Λονδίνο από τις 19 έως τις 27 Απριλίου 2011.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων και των Δήμων της περιοχής κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις απόψεις τους για την τουριστική ανάπτυξη τόσο του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων όσο και του Αμβρακικού Κόλπου.

Τέλος για το θέμα τοποθετήθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τα ζητήματα υποδομής και προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα.

Ο κ Ψαθάς κλείνοντας τη σύσκεψη αναφέρθηκε στην κατεύθυνση για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του ορεινού όγκου, στην οικοτουριστική ανάπτυξη του Αμβρακικού και στον πλούτο των Βυζαντινών Μνημείων, δηλαδή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν και να ομαδοποιηθούν στο συνολικότερο τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη της διαρκούς συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων και τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα εντείνει τις προσπάθειές της με συνεχής επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας.