Σύσκεψη για τον Χ.Α.Δ.Α. και τη διαχείριση των απορριμμάτων σήμερα στην Πρέβεζα

Την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί για τη Δημόσια Υγεία εξαιτίας του αποκλεισμού της χωματερής «Κούκος» από κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Μιχαλιτσίου, Νικόπολης και Μύτικα.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. κ.   Ν. Ανατολιωτάκη, Β. Γιολδάση και Ι. Ευθυμίου επισκέφτηκε τη χωματερή, όπου και συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα και τους κατοίκους που του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη, περιφερειακών συμβούλων, στελεχών του Δήμου και της Επιτροπής Αγώνα.

«Στην Πρέβεζα έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες ένα σοβαρότατο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί κατεπειγόντως. Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας η  λειτουργία των χωματερών δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Για λόγους Δημόσιας Υγείας, περιβαλλοντικούς, αλλά και οικονομικούς, καθώς ανάπτυξη χωρίς την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάθεσης των  παντός φύσεως αποβλήτων δεν μπορεί να γίνει», τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο Περιφερειάρχης.

«Είχαμε- συνέχισε – μια ειλικρινή συζήτηση με τους κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή. Και οι δύο πλευρές έχουν το δίκιο τους.  Η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε τη σημερινή πρωτοβουλία, επιθυμώντας να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει.  Προτείναμε και ο Δήμαρχος – που επίσης προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατό ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί 45 χρόνια την περιοχή των τριών τοπικών κοινοτήτων- συμφώνησε να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στο επόμενο 48ωρο, προκειμένου: Να ανακληθεί η απόφαση δημιουργίας προσωρινού Σταθμού Μεταφόρτωσης στη θέση «Κούκος», να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την μεταφορά των απορριμμάτων που είχε προκηρυχθεί για το επόμενο εξάμηνο από τη συγκεκριμένη τοποθεσία και με κατεπείγουσες διαδικασίες, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, να γίνει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μεταφορά των απορριμμάτων.  Μετά την έγκριση των αποφάσεων αυτών, ζητήθηκε από τους κατοίκους και  αναμένεται η απόφαση  τους  να σταματήσουν τον αποκλεισμό της χωματερής ( Χ.Α.Δ.Α)   έως  τρεις μήνες, ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο και στην αποκατάστασή της. Η Διοίκηση της Περιφέρειας και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανέλαβαν να είναι εγγυητές της συμφωνίας αυτής, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία της»