Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για τις ΣΣΕ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισες – οι,

Η υπογραφή, από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ  με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων –πλήν ΣΕΒ-  της κατ΄όνομα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας για το 2013, αποτελεί ακόμα  ένα έγκλημα για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης.

Ηρθε  ως επιστέγασμα και φυσικό επακόλουθο της γραμμής της ταξικής συναίνεσης, του κοινωνικού εταιρισμού και του περιβόητου «κοινωνικού διαλόγου», της στρατηγικής δηλαδή, που έχει χαράξει χρόνια τώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ευθυγραμμισμένη πλήρως με την στρατηγική και τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας στο όνομα  της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ισχυρίζεται πως με την κατάπτυστη αυτή πράξη, κράτησε ζωντανό τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, τη στιγμή που αυτό το οποίο συμφώνησε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, είναι ότι είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση. Αποδέχτηκε δηλαδή και επιχειρεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, παρά την όξυνση της επιθετικότητας της μεγαλοεργοδοσίας, οι εργάτες και οι εργάτριες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση  να αποδεχτούμε το καθεστώς δουλείας στο οποίο μας σπρώχνουν.

Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχάσουμε ότι εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της παραγωγής. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Χωρίς τον ιδρώτα μας, χωρίς τον δικό μας καθημερινό κόπο, τίποτα δεν μπορεί να παραχθεί.

 

Αυτή μας η θέση μας δίνει και την δύναμη και το δικαίωμα όχι μόνο να αποτρέψουμε τα χειρότερα, αλλά με την οργανωμένη συλλογική πάλη και δράση μας να γίνουμε αφέντες του εαυτού μας, να διεκδικήσουμε όλα όσα παράγουμε.

Τώρα είναι η ώρα με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους, με όπλο μας την αλληλεγγύη και τον συλλογικό οργανωμένο ταξικό αγώνα μας να ανακόψουμε την επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας, να διεκδικήσουμε την υπογραφή πραγματικής ΕΓΣΣΕ που να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλοντας την κατάπτυστη συμφωνία της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καλεί τα Σωματεία της δύναμης του, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, σε σύσκεψη – συζήτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την αναγκαιότητα της πάλης  για την υπεράσπιση τους, στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, την Πέμπτη  23 Μάη στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

 

Η Διοίκηση του ΕΚΘ