Τέσσερα θετικά δείγματα στο Μορφάτι – Έλεγχοι στον κάμπο και στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων

Τέσσερα θετικά tests ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού ανιχνεύθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν κινητές μονάδες υγείας (ΚΟ.Μ.Υ) του ΕΟΔΥ, σήμερα Τετάρτη στο Μορφάτι Ηγουμενίτσας.
Συνολικά ελέγχθηκαν 122 άτομα. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν μετά τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων στο μικρό αυτό οικισμό της Θεσπρωτίας.
Αύριο Πέμπτη ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ αναμένεται να διενεργήσουν ελέγχους στο Ράγιο Φιλιατών με στόχο να ελεγχθούν οι αγρότες και οι εργάτες γης στον κάμπο Ραγίου – Κεστρίνης, ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι και στον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου.
Εξ’ άλλου από το πρωί της Τετάρτης έχουν ελεγχθεί με μοριακά τεστ 15 εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων της Ηγουμενίτσας, μετά τον εντοπισμό θετικού στον κορονοϊό εργαζόμενου, ο οποίος όμως δεν είχε εργαστεί από την προηγούμενη Πέμπτη και λόγω της φύσης της εργασίας του δεν έρχεται σε επαφή με τους ηλικιωμένους. Εντός της ημέρας αναμένεται να ελεγχθούν με rapid tests και οι υπόλοιποι 10 εργαζόμενοι του Ιδρύματος και ακολούθως εφόσον απαιτηθεί και οι 25 περίπου ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι.