Τέσσερα ναι στην απεργία από τις ΕΛΜΕ της Ηπείρου

ELME HPEIROS Βροντερό ναι στην απεργία με βάση το πλαίσιο που προτείνει η ΟΛΜΕ τάχθηκαν και οι τέσσερις ΕΛΜΕ της Ηπείρου, μέσα από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης και σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύτηκαν και από πορείες διαμαρτυρίας.

Η συμμετοχή των καθηγητών στις συνελεύσεις υπήρξε κατά κοινή ομολογία εντυπωσιακή. Μάλιστα πολλοί τονίζουν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη που διαπιστώνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Σε όλες τις συνελεύσεις κατατέθηκε ο έντονος προβληματισμός των εκπαιδευτικών αλλά και η αποφασιστικότητά τους για κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα. Στα Γιάννινα η απόφαση υπέρ της απεργίας ελήφθη παμψηφεί. Συγκεκριμένα 689 καθηγητές ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ, δύο κατά και δέκα την πρόταση του ΠΑΜΕ.

Στην Πρέβεζα έγινε μυστική ψηφοφορία. Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ ψήφισαν 190, κατά 14 και την πρόταση του ΠΑΜΕ ψήφισαν δέκα εκπαιδευτικοί.

Με συντριπτική πλειοψηφία και από τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Άρτας υπερψηφίστηκε το απεργιακό πλαίσιο της ΟΛΜΕ: 120 ψήφισαν υπέρ, 11 την πρόταση του ΠΑΜΕ, 8 μια