Ταχιάος: Κανένα στατικό πρόβλημα στη σήραγγα, γίνονται εργασίες για την αποφλοίωση

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα στατικό πρόβλημα στη σήραγγα «Μαλακάσι Α» έδωσε από τα Ιωάννινα ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος. Νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στη σήραγγα κι ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με την παρουσία του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εγνατίας ΑΕ.

Ο Υφυπουργός με την ολοκλήρωση της σύσκεψης παραχώρησε συνέντευξη και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι στη σήραγγα υπήρξαν προβλήματα αποφλοιώσεων  τα οποία είχαν εντοπιστεί από τον ανάδοχο της συντήρησης πριν γίνουν οι επισημάνσεις από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Τα προβλήματα αυτά οφείλονται σε κακή αποστράγγιση και στο αλάτι από τον αποχιονισμό που κατέληγαν στα χαμηλά σημεία της σήραγγας.

«Αυτό απέχει πολύ από το να πει κανείς ότι η σήραγγα πέφτει … Η σήραγγα στατικά δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Το επαναλαμβάνω και θα το πω με απόλυτη διατύπωση. Η σήραγγα στατικά δεν έχει πρόβλημα. Δεν έχει πρόβλημα μία σήραγγα που έχει κατασκευαστεί σε συμπαγή βραχόμαζα όπως αυτή που διέρχεται η συγκεκριμένη», υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι έγινε έλεγχος της σήραγγας από εμπειρογνώμονες δύο διακεκριμένων γραφείων. Και οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υφίσταται θέμα στατικότητας.

Η σήραγγα μένει κλειστή ως την 1η Μαΐου προκειμένου να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της αποφλοίωσης.

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος μετά το Πάσχα και τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών και των μετακινήσεων είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Εγνατία ΑΕ.

«Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και για αυτό επιλέξαμε να κλείσει η σήραγγα, να γίνουν οι μικρές παρεμβάσεις… Όλες οι σήραγγες της Εγνατίας Οδού θα ελεγχθούν πριν την παραχώρηση και θα ακολουθήσει η βαριά συντήρηση», τόνισε στις δηλώσεις του.