Τα αστυνομικά συμβάντα της ημέρας

elas

elas

Εξιχνιάστηκαν (3) περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων στην πόλη της Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις περιπτώσεις ζωοκλοπών  σε χωριά του Νομού Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν  παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους στην Άρτα.

Σύλληψη ημεδαπού  για κλοπή από οικία ηλικιωμένου, στον Ανθότοπο Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν (3) περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων στην πόλη της Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί.

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε  καταστήματα  στην πόλη της  Πρέβεζας από δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 17 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα ξημερώματα της 18-03-2012, ο 17χρονος  συνεπικουρούμενος από τον 20χρονο,  αφού έσπασε το παράθυρο ψησταριάς στην Πρέβεζα, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε η μεμονωμένη δράση του 17χρονου στις ακόλουθες υποθέσεις διαρρήξεων:

  • τα ξημερώματα της 26-03-2012, αφού παραβίασε την είσοδο ταβέρνας στην Πρέβεζα, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του καταστήματος.
  • Την 26/27-03-2012, αφού έσπασε παράθυρο ψησταριάς στην Πρέβεζα,  προσπάθησε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του καταστήματος, χωρίς τελικά να ολοκληρώσει την πράξη του.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις περιπτώσεις ζωοκλοπών  σε χωριά του Νομού Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις ζωοκλοπών από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας και σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35,32 και 25 ετών, για την από κοινού διάπραξη ζωοκλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.

Οι τρεις ημεδαποί είχαν κατηγορηθεί αρχικά για ζωοκλοπή και ζωοκτονία, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι το βράδυ της 07-05-2012 είχαν αφαιρέσει από χοιροτροφική μονάδα στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, δύο (2) χοίρους, τους οποίους μετέφεραν σε αποθήκη στη Φιλιππιάδα, όπου τους θανάτωσαν (σχετικό το από 08-05-2012 Δελτίο Τύπου).

Από την αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας προέκυψε ότι τους προηγούμενους μήνες οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού,  είχαν αφαιρέσει συνολικά  δεκατρία (13) αρνιά από τρία (3) ποιμνιοστάσια στο Ριζοβούνι και το Θεσπρωτικό Πρεβέζης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν  παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους στην Άρτα.

Συνελήφθησαν χθες (08-05-2012) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19, 33 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.   

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκαν να έχουν παράνομα  στην κατοχή τους προς πώληση:

  • Τετρακόσιους εξήντα ένα (461) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD )
  • Διακόσιους εξήντα εννέα (269) κλεψίτυπους   ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD) χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.

Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη ημεδαπού  για κλοπή από οικία ηλικιωμένου, στον Ανθότοπο Άρτας.

Συνελήφθη χθες (08-05-2012) το απόγευμα στον Ανθότοπο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά ενώ αναζητείται ένας συνεργός του, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την οικία 81χρονου ημεδαπού στον Ανθότοπο Άρτας, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων είκοσι (320) ευρώ.

Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τoυ 22χρονου.

Το αφαιρεθέν χρηματικό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.