Τα επαγγελματικά δικαιώματα στη Βουλή

kalogiannis

Σταύρος Καλογιάννης: Να δοθούν επιτέλους επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του (υπ’ αρ. 15227./19.04.2011) αναφέρει:

Μία σοβαρή εκκρεμότητα συνεχίζεται για τους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τους οποίους επί επτά χρόνια η Πολιτεία αδυνατεί να ρυθμίσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό αυτό Τμήμα είναι στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας του και έχει σημαντική ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, προσαρμοσμένη στα αντίστοιχα Τμήματα Χημικών Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, στους αποφοίτους του δεν έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους Μηχανικούς Υλικών έχει επανειλημμένως απασχολήσει και το ΤΕΕ, με τον Πρόεδρο του οποίου ο Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε πρόσφατα και είχε την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το θέμα. Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνάντηση, τον περασμένο Δεκέμβριο, η διοίκηση του ΤΕΕ και οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχαν συμφωνήσει να μετονομαστεί το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών σε Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υλικών.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Εάν προτίθενται να προχωρήσουν επιτέλους στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Εάν προτίθενται να προωθήσουν την ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος στο ΤΕΕ.