Την ενδυνάμωση του Ιατρείου Συβότων ζητά ο τουριστικός κλάδος

syvota

syvotaΤην ενδυνάμωση του Ιατρείου Συβότων κατά τους θερινούς μήνες, ζητά με έγγραφό του προς την 6η ΥΠΕ, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν ο πληθυσμός της περιοχής 15πλασιάζεται. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υγείας και του αρ. πρωτ. 2639/20.03.2013 εγγράφου μας,  αναφορικά με “Ερώτημα σχετικά με μετακίνηση Ιατρού” και την “ενδυνάμωση της λειτουργίας μικρού Ιατρείου της τουριστικής περιοχής Συβότων Θεσπρωτίας” αντίστοιχα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το αίτημά μας εδράζετε στην αγωνία μας για την στήριξη του Τουριστικού Κλάδου του νομού μας, καθώς αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους αναπτυξιακούς τομείς, απασχολώντας άνω των 5.000 ατόμων, και μετατρέπει την ευρύτερη περιοχή των Συβότων, που αποτελεί την κορωνίδα του τουριστικού προϊόντος μας, από περιοχή 1.000 κατοίκων σε περιοχή που φιλοξενεί άνω των 15.000 κατοίκων.    

Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι η πρωτεύουσα του Νομού δεν διαθέτει Νοσοκομείο αλλά Κέντρο Υγείας, κι ότι η περιοχή αυτή απέχει από την Ηγουμενίτσα άνω των 40 λεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, αντιλαμβάνεσθε πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η ενδυνάμωση της λειτουργίας του Ιατρείου Συβότων τους καλοκαιρινούς μήνες, με την μόνιμη παρουσία δύο (2) Ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας, και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας λόγω έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.