Την Ηγουμενίτσα είχαν προορισμό οι μετανάστες του τραγικού ατυχήματος στον Αστακό!

metanastes20aigaioΧθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Αστακού – Μύτικα, στη θέση Μαραθιάς (Αστακού), Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε τουλάχιστον σαράντα οχτώ παράνομους μετανάστες, Αφγανικής υπηκοότητας, κινούμενο με κατεύθυνση από Αστακό προς Μύτικα,  ανετράπη στη μέση της οδού από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Από το ανατρεπόμενο φορτηγό ανασύρθηκαν πέντε θανάσιμα τραυματισμένοι αλλοδαποί, οι δε άλλοι 43 εντοπίσθηκαν τραυματισμένοι.

Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα κοντινών περιοχών από οχήματα του ΕΚΑΒ που μετέβησαν στο σημείο. Δώδεκα από αυτούς παραμένουν ακόμα για νοσηλεία, ενώ στους υπόλοιπους τριάντα ένα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρατούνται στις Αστυνομικές Αρχές.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ. Φορτηγό είχε κλαπεί την 18-10-2010 από το Κορωπί Αττικής, ενώ έφερε Βουλγαρικές πινακίδες οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 3-12-2011 από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών.

Αστυνομική έρευνα και Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα, καθώς και για τον τρόπο, τις διαδικασίες και τις συνθήκες μεταφοράς και διακίνησης των παράνομων μεταναστών, ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού.

Ο οδηγός του φορτηγού δεν εντοπίστηκε και θεωρείται πως διέφυγε για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό κάποια ακτή της δυτικής Ηπείρου, απ΄ όπου στη συνέχεια θα επιβιβάζονταν σε πλοίο ή πλοιάριο με προορισμό την Ιταλία. Σχετικά με τον ακριβή προορισμό του φορτηγού, κάποιοι μετανάστες ανέφεραν ότι θα πήγαιναν στην Ηγουμενίτσα!