Την κάθετη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Την κάθετη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το οποίο σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη το μεσημέρι, παρουσία του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου, συζήτησε τις συνέπειες που προκαλεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας – Μνημόνιο ΙΙΙ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι δε δέχεται καμία διαθεσιμότητα, αργία ή απόλυση εργαζομένου. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο εντέλλει το Δήμαρχο ώστε να μην αποστείλει κανένα στοιχείο εργαζομένου παράσχοντας έτσι πολιτική και νομική κάλυψη στους υπηρεσιακούς παράγοντες που απειλούνται με πειθαρχικές κυρώσεις.
Τελικά οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηγουμενίτσας που εμπίπτουν στην κατηγορία της διαθεσιμότητας είναι 9 με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται (αφού είναι λιγότεροι από 10 που απαιτεί η υπουργική εγκύκλιος) το μέτρο της διαθεσιμότητας, αλλά και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, εμμένει να μην αποδεχτεί έστω και με την αποστολή του αριθμού των υπαλλήλων, την εφαρμογή του σχετικού νόμου…
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.