Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα

katsisplateia

katsisplateiaΧαιρετισμός του υποψήφιου Βουλευτή Μάριου Κάτση + video

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θέλω και γω με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω ολους και όλες για τη σημερινή σας παρουσία, μια παρουσία που μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία, οτι στις 18 του Ιούνη, θα αποτελούν παρελθόν οι πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας, της ανέχειας, οι πολιτικές των μνημονίων.

Είμαστε εδώ ως εκφραστές μιας εντελώς διαφορετικής λογικής από ότι μας έχουν συνηθίσει. Ερχόμαστε στην ελληνική κοινωνία κουβαλώντας την παράδοση της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας που με τόσο πάθος υπερασπίστηκε η αριστερά. Είμαστε εδώ φέρνοντας μήνυμα ελπίδας, ελπίδα για έξοδο από την κρίση και της πολιτικές της ασφυκτικής λιτότητας. Δε φοβόμαστε την έκθεση στο λαό και ζητάμε μαζί με το λαό να κερδίσουμε και πάλι την αξιοπρέπειά μας.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την 1η του Ιούνη, κατέθεσε ενώπιον του ελληνικού λαού και όχι προς διαπραγμάτευση με την τρόικα, ένα συνεκτικό πλήρες πρόγραμμα αριστερής διακυβέρνησης με ξεκάθαρες θέσεις και συγκεκριμένη πορεία. Απο την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχουν κοινό πρόγραμμα, αυτό του Μνημονίου 2 και ας ωρίονται για το αντίθετο. Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα ελπίδας και ανατροπής των κατεστημένων νοοτροπιών, προς όφελος των πολλών και της κοινωνίας, για να βγεί η κοινωνία απο την κρίση ΟΡΘΙΑ και όχι ισωπεδωμένη.

Οι στόχοι που θέτει το προγραμμά μας, αφορούν 3 σημαντικά πράγματα άμμεσης παρέμβασης:

1. Ανακούφιση όσων έχουν πληρώσει με τον ποιο σκληρό τρόπο την κρίση
2. Σταθεροποίηση της οικονομίας γιατί χωρίς σταθερότητα τίποτα δεν μπορεί να γίνει
3. Ανάπτυξη, με όρους όμως αριστεράς με σεβασμό στο περιβάλλον και την οικολογία, με προώθηση της έρευνας και με στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Φίλες και φίλοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα, πορευτήκαμε με λαϊκές συνελεύσεις ανοικτές και μαζικές, δεν κρυφτήκαμε, βγήκαμε στον κόσμο να συζητήσουμε μαζί του, να ακούσουμε τις αγωνίες του και να δεχτούμε τα παράπονά του. Δεν φοβηθήκαμε γιατί δεν προερχόμαστε ούτε από πολιτικά τζάκια, ούτε αποτελούμε «παράγοντες του τόπου» και ούτε φυσικά είμαστε stars της τηλεόρασης. Είμαστε άνθρωποι των κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων ακόμη και εάν έχουμε λοιδορηθεί για αυτό και έχουμε πληρώσει πάμπολλες φορές το πολιτικό κόστος. Έχουμε αξίες όμως και δεν τις προδίδουμε. Οι εμπειρίες μας αυτές, η κοινωνική μας δέσμευση δεν μας επιτρέπει τίποτα διαφορετικό από το να εκφράζουμε τα συλλογικά μας θέλω, και που αποτελούν ξεκάθαρη εντολή για βάθεμα της δημοκρατίας μας

Φίλες και φίλοι,

είμαστε εδώ για να κοινωνήσουμε το μήνυμά μας για ένα καλύτερο αύριο με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία, αξιοκρατία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Για αυτό ζητώ ξεκάθαρα απο τον Θεσπρωτικό λαό, να στείλει αντιπρόσωπό του έναν άνθρωπο που θα παλέψει για τα προβλήματα της περιοχής και όχι για τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Να μην έχουμε αντιπρόσωπο μας στο ελληνικό κοινοβούλιο έναν όμηρο οικονομικών συμφερόντων. Να στείλει ο Θεσπρωτικός λαός, έναν βουλευτή προερχόμενο απο την νεολαία που πλήττεται ολοένα και περισσότερο απο την κρίση, έναν βουλευτή βγαλμένο απο τις δυνάμεις της ΕΛΠΙΔΑΣ και ΟΧΙ απο τις δυνάμεις του ΧΤΕΣ.

Σας ευχαριστώ.