Την Πέμπτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή φλόγα

floga_winter

floga_winterΗ αντίστροφη μέτρηση  ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε, όπως και η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στη ρωσική πόλη «Σότσι», τον ερχόμενο Φεβρουάριο.  Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι να ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα.

 Ο Δήμος Ιωαννιτών, στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί Ελληνικού εδάφους, θα υποδεχτεί την φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων «SCOHI 2014» τηv  Πέμπτη, 3  Οκτωβρίου 2013 και ώρα 14:55, στην πλατεία Μαβίλη. Οι Λαμπαδηδρόμοι οι οποίοι θα μεταφέρουν τη φλόγα είναι οι: Δημήτρης Μπακοχρήστος,  Απόστολος Αγγέλης, Γιώργος Τζιάλας, Γιάννης Τσίλης,