Την Παρασκευή το Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας

karnavali_gyn

karnavali_gynΙστορική για την πορεία του Καρναβαλιού Γυναικών Πρέβεζας στάθηκε η προχτεσινή συνάντηση των γυναικών οι οποίες, μετά από πενήντα χρόνια, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη παρέλαση τους την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 αντί για την Πέμπτη που συνήθιζαν μέχρι τώρα.  Να θυμίσουμε ότι η Πέμπτη είχε καθιερωθεί γιατί ήταν η ημέρα που δεν εργάζονταν ο ένας και μοναδικός άντρας της παρέας.  

Πρόκειται για το πρώτο καρναβάλι γυναικών σε όλη την Ελλάδα, η ιστορία του οποίου ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Το καρναβάλι αυτό διευρυμένο με μεγάλη συμμετοχή αλλά καθαρά γυναικείο αποτελεί πια θεσμό τις μέρες μας και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Στο Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 20 πληρώματα και σύνολο 1.000 καρναβαλίστριες.

Και φέτος η Επιτροπή του Γυναικείου Καρναβαλιού Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες να συμμετέχουν στο Καρναβάλι. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  επικοινωνήστε με το 6938909804 (Νούλα Κοντονάσιου).