Τορπίλη Πιτούλη στο λιμάνι…

pitoulis_thomas

Τορπίλη στους πανηγυρισμούς για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας έριξε, λίγο πριν αυτοί κοπάσουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Αφορμή αποτελεί έγγραφο που στάλθηκε από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης για την αλλαγή καθεστώτος, προς τους χρήστες τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην παραλία Σαγιάδας με το οποίο τους καλεί να απομακρυνθούν άμεσα από τους ιδιωτικούς πλέον χώρους, που χρησιμοποιούν εδώ και σαράντα χρόνια.

Ο κ. Πιτούλης δίνει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο έγγραφο και διατυπώνει σειρά ερωτημάτων προς κάθε αρμόδιο ενώ απευθύνεται και στους κατοίκους της περιοχής τονίζοντας με νόημα πως «δεν έμαθα στην ζωή μου ποτέ να κρύβω πράγματα κάτω από το χαλί ούτε να χαϊδεύω αυτιά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης καταλογίζει δουλοπρέπεια στην διοίκηση του ΟΛΗΓ προς τα νέα αφεντικά και απασφαλίζει κατά όλων των εμπλεκόμενων.

Στην ανακοίνωσή αναλυτικά αναφέρει:

Προ μηνός, κεραυνός εν αιθρία προς τους πολίτες της Ηγουμενίτσας ήταν η κατάργηση του χώρου στάθμευσης στον παλιό λιμένα Ηγουμενίτσας, και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου (για την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού) εντείνοντας δραματικά το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη.

Μάλιστα παρά την τότε αντίδρασή μου και την δημοσιοποίησή της κανείς δεν είχε την ευαισθησία να δώσει  κάποια εξήγηση. Κατανοητό λοιπόν το που γράφει η απερχόμενη διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε την τοπική κοινωνία λόγω  «δουλοπρέπειας» προς τα νέα «αφεντικά».

Στις 18/10/2023 μάλιστα δύο μέρες πρίν την εκδήλωση υπογραφής της Σύμβασης παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένα Ηγουμενίτσας προς τον όμιλο Γκριμάλντι , η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε δια του διευθύνοντος συμβούλου απέστειλε «πρόσταγμα» προς τους χρήστες τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην παραλία Σαγιάδας όπως άμεσα απομακρυνθούν από τους ιδιωτικούς πλέον χώρους, που χρησιμοποιούν εδώ και πλέον  των σαράντα ετών.

Τα ερωτήματα προς τους υπεύθυνους που χρήζουν άμεσης απάντησης προς τους πολίτες της Θεσπρωτίας είναι πολλά και μέχρι στιγμής αναπάντητα. Εκτός και εάν «αερολογίες» του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου θα σας δώσουν παράταση έως τέλος του χρόνου» ικανοποιούν τους Θεσπρωτούς. 

-Εσείς που διαβάσατε και πανηγυρίσατε για την «εκπληκτική» συμφωνία, υπάρχει διάταξη που δεσμεύει την αποχωρούσα διοίκηση να προβεί σε «εκκαθάριση» των εκτάσεων ώστε να δοθούν ελεύθερες  στον ιδιώτη;

-Εάν ναι, γιατί τούτο δεν ξεκίνησε με διαδικασίες από τις 29-3-2023 (ημερομηνία κωδικοποίησης και τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης) και έγινε στις 18-10-2023;

-Εάν όχι, προς τι τέτοια «πρεμούρα ένδειξης υποτέλειας» από τους κρατούντες προς την εταιρεία παραχώρησης του λιμένα; Υπάρχει κάποιος λόγος;

-Γιατί τέλος απεμπολείτε το δικαίωμα των χρηστών αυτών των εκτάσεων, διαπραγμάτευσης με το νέο καθεστώς προς συνέχιση εκμετάλλευσης των χώρων;

– Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τι λέει για όλα αυτά;