ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Του Λεωνίδα Πανταζή*
Πόλος έλξης και διαμονής τουριστών

Πού είναι οι υποδομές? Πού είναι η πραγματοποίηση έργων που θα μπορούσαν να αναδείξουν τον τόπο μας, να προβάλλουν την φυσική ομορφιά και τις δυνατότητες που έχει?

Η μόνη μας παρηγοριά αυτή τη στιγμή είναι, η Εγνατία οδός που φέρνει κοντά μας το καλοκαίρι συμπατριώτες από τη βόρειο Ελλάδα. Δε φτάνει όμως αυτό. Πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ώστε ο νομός μας και η πρωτεύουσά του να γίνουν σημαντικοί τουριστικοί σταθμοί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.Θα μου πείτε πως;Θαύματα δε γίνονται,αλλά ας ξεκινήσουν κάποια στιγμή τα θεμέλια για να ολοκληρωθεί σιγά σιγά το έργο.

Ποια πόλη θα είχε ένα ακρωτήριο και μια παραλία σαν το Δρέπανο και θα το άφηνε σ’αυτή την κατάσταση; Χωρίς οργάνωση, χωρίς ανάπτυξη,χωρίς καθαριότητα,χωρίς αθλοπαιδιές. Το Δρέπανο αγαπητοί συμπολίτες θα έπρεπε να αποτελεί για εμάς το λιμάνι της εκτόνωσης και της ευεξίας όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ο μοναδικός ποδηλατόδρομος,αντί να είναι δρόμος μόνο αναψυχής και ευχαρίστησης,γίνεται επικίνδυνος από τα αδέσποτα,από τα χορτάρια,από τον ανύπαρκτο φωτισμό.

 

Πού είναι η παροχή υπηρεσιών,που θα αναλάβει να μεταφέρει,να ξεναγήσει,να δείξει στους εκδρομείς,στους τουρίστες,την ιστορική,αρχαιολογική,θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας; Η περιοχή μας αγαπητοί συμπολίτες μας είναι ευλογημένη,έχει το καλύτερο κλίμα της ηπειρωτικής Ελλάδας,συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Πόσο προβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια; Οι παραλίες μας που είναι από τις ωραιότερες της χώρας μας; Τα όμορφα Σύβοτα και οι καταπληκτικές παραλίες της Πέρδικας, της ήρεμης Πλαταριάς, το ιστορικό Μαργαρίτι. Οι αρχαιολογικοί μας χώροι και ιστορικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής του νομού μας.

Όλοι αυτοί οι τομείς μπορούν να γίνουν εστίες απορρόφησης εργατικού δυναμικού ώστε η ανεργία στον τόπο μας να μειωθεί σημαντικά,τα χωριά μας να αποφύγουν την ερήμωση και τα τοπικά μας προϊόντα να αναδειχθούν .

Ο δήμος μας δίνει πολλά και έχει ακόμη περισσότερα να μας δώσει. 

Εμείς του δώσαμε την αγάπη που χρειάζεται για να τον αναδείξουμε.

* Ο κ. Πανταζής είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας με το Συνδυασμό “Χρώμα στη Ζωή”