Το μέλλον της χώρας και οι μελλοντικές επιλογές της νεότερης γενιάς…

Στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας,  είναι σημαντικό η νεότερη γενιά να μην πέσει θύμα των επαγγελματικών σκοπιμοτήτων και της επιβίωσης αφήνοντας ότι ονειρεύεται  στην άκρη…

Γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

Γι’ αυτό στην επιλογή των σπουδών ή στην επιλογή επαγγέλματος θα πρέπει να ισχύει ως κριτήριο αυτό που ταιριάζει στα όνειρα τους και στο οποίο έχουν φυσική κλήση και ταλέντο.

Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίσουμε πως θα υπάρξει μια γενιά σ’ αυτή τη χώρα που θα ασχολείται πάθος και προσήλωση με αυτό που κάνει, που η εξειδίκευση που θα αποκτήσει με τις σπουδές και την επαγγελματική επιλογή θα ταιριάζει με το όνειρο ζωής της.

Μια τέτοια γενιά δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα από τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, μια τέτοια γενιά θα μπορούσε να κάνει το άλμα σε αυτό το επίπεδο αντίληψης των πραγμάτων που οι προηγούμενες γενιές δεν κατάφεραν ν’ αγγίξουν ούτε και να υποψιαστούν.

Είναι όμως εξίσου μεγάλη ευθύνη των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών να διακρίνουν τα αληθινά θέλω ενός παιδιού, από τις προσωπικές επιθυμίες και φιλοδοξίες τους ή την αγωνία για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και της απόκτησης ενός σταθερού εισοδήματος που θα διασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Έχει μεγάλη σημασία να διαγνωστεί η φυσική τάση και ότι πραγματικά ενδιαφέρει τους νέους και αυτή η επιθυμία τους  να στηριχτεί από την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς για να φτάσει αυτή η γενιά στο επιθυμητό που θα απελευθερώσει μια άλλη νοοτροπία και δυναμική όχι μόνο στην προσωπική τους ζωή, αλλά στο ίδιο το αύριο αυτής της χώρας.