Το Μνημόνιο οδήγησε την Ήπειρο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη

syriza0Αναφορικά με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια Ηπείρου ως την φτωχότερη της χώρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου, Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

“Συνταρακτικά είναι τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση του ΑΕΠ κατά το 2011 στη χώρα κατά 5,9%. Με βάση αυτά τα στοιχεία η περιφέρεια της Ηπείρου αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και υπερβαίνει το μέσο ελληνικό όρο αγγίζοντας το 8% στη μείωση του ΑΕΠ.

Η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας και τέταρτη σε όλη την  Ευρώπη παρ όλα τα ευχολόγια της κυβέρνησης και των τοπικών της παραγόντων, οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη.

Το «ξεπούλημα» της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, η πλήρης απαξίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, η μη δανειοδότηση των ηπειρωτικών επιχειρήσεων από τις Τράπεζες(που συνεχίζουν να χορηγούν ακόμη και προσωπικά δάνεια στους μεγαλοκαναλάρχες-εργολάβους των Αθηνών), η μη ολοκλήρωση των έργων του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και το κάκιστο οδικό δίκτυο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν την Περιφέρεια Ηπείρου στη παρακμή.

Η μέση μείωση του ετήσιου εισοδήματος των Ηπειρωτών ήταν 1.132 ευρώ οδηγώντας τους ήδη φτωχούς συμπατριώτες στα 12.957 ευρώ το χρόνο.

Αυτή τη «θλιβερή» πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ την χαρίζει σ όσους όλα αυτά τα «μνημονιακά» χρόνια υπηρέτησαν από κεντρικά ή τοπικά αξιώματα τις κυβερνητικές πολιτικές  και υπόσχεται μαζί με τον Ηπειρώτικο λαό να τις ανατρέψουν”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ-ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ