Το πρώτο βραβείο Ποίησης της Εταιρείας Λογοτεχνών στον Λευτέρη Π. Φράτη

fratis
fratisΑνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ποιητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ».
Η κριτική επιτροπή του  διαγωνισμού ( Λεωνίδας Μαργαρίτης, Μαρία Καρέλα , Σταύρος Ιντζεγιάννης)  με παμψηφεί απόφαση της   απένειμε τα τρία βραβεία  στους   κάτωθι μαθητές :
Το Α΄ Βραβείο    στο    μαθητή της Α΄ τάξεως του 13ου Λυκείου Πατρών Λευτέρη Φράτη  με το  ψευδώνυμο Φιλέας Φιλιάτης  για το ποίημα  του «ΕΡΜΑΙΟ».

To Β΄ Βραβείο   στη   μαθήτρια  του 3ου  Λυκείου Πατρών  Μαρία Μπαρά   με το  ψευδώνυμο «ηλιόφως» για το ποίημα  της   « ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ»

Το Γ΄ Βραβείο  στη   μαθήτρια  του 3ου Γ.Ε. Λυκείου Πατρών  Ρεβέκκα Ραύτη     με το ψευδώνυμο  «ΑΡΑΧΝΗ»  για το ποίημα της  «ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ»

Ο Λευτέρης Φράτης, υιός του Παναγιώτη με καταγωγή από το Φιλιάτι Θεσπρωτίας, γεννήθηκε στην Πάτρα στην οποία ζει και δραστηριοποιείται.

Είναι μαθητής Λυκείου. Αρθρογραφεί στις Πατραϊκές εφημερίδες ”Αλλαγή” και ”Γνώμη”,καθώς επίσης στην ”Αυγή” Πύργου,ενώ περιστασιακά άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί στην αθηναϊκή εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ”.

Επίσης γράφει ποιήματα με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο:Φιλέας Φιλιάτης.

Έχει έντονους προβληματισμούς και αναζητήσεις,κυρίως για τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.Το ενδιαφέρον του κεντρίζουν τα θέματα που σχετίζονται με τις σπουδές,τις εργασιακές σχέσεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το βραβευμένο ποίημα:
Έρμαιο
Έσταξε στυφό φαρμάκι από
τα λυσσασμένα σπλάχνα του.
Νόθευσε την άδολη ψυχή μας.
Τορπίλισε την γαλήνη της σιγαλιάς.
Οτιδήποτε τώρα,μοιάζει σαν καρυδότσουφλο.
Ένα καρυδότσουφλο που επαφίεται στον
άπληστο  παραλογισμό της σάρκας.
Οι σάρκες δεν είναι όπως παλιά.
Άλλαξαν μονομιάς,κάτω από την επέλαση
του στυγνού ναρκισσισμού.
Συγχαρητήρια Λευτέρη!
Συνέχισε να κάνεις την πατρίδα υπερήφανη!