Το… τηλεοπτικό κράτος… λειτουργεί!!!

tv

tvΌποιος είχε την ατυχία να παρακολουθήσει σήμερα τις πρωϊνές “ενημερωτικές” εκπομπές των MEGA(-λλων) καναλιών… το διαπίστωσε: Το τηλεοπτικό κράτος, πράγματι, λειτουργεί!

Και κάπως έτσι, βρέθηκε ο υφυπουργός Πρόνοιας κ. Μάρκος Μπόλαρης να επικοινωνεί επιτέλους (!!!) με τον αντιδήμαρχο Αιγάλεω (να με συμπαθάτε, δε συγκράτησα το ονομά του…) μέσω του… ακουστικού του MEGAλου καναλιού και της εκπομπής των Καμπουράκη – Οικονομέα!

Διότι, είπε ο κ. Μπόλαρης, τον έψαχνε τον αντιδήμαρχο και δεν τον έβρισκε… πουθενά… οπότε.. τσουπ!  τον είδε στο παράθυρο του MEGA… και ως δια μαγείας κατάφεραν οι δύο πολιτικοί άνδρες να λύσουν το πρόβλημα των χιλιάδων δικαιούχων επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας (αναπήρων, ανήμπορων κλπ) του Δήμου Αιγάλεω… οι οποίοι από χθες (!!!) περίμεναν στην ουρά για μια βεβαίωση!

Και εν μέσω της γραμματειακής υποστήριξης Καμπουράκη – Οικονομέα… και προς τέρψην του τηλεοπτικού κοινού… κατάφεραν να σκεφθούν και να αποφασίσουν το… αυτονόητο: Να πάει ο κόσμος σπίτι του, να σταματήσει να στοιβάζεται και να εξευτελίζεται και οι υπηρεσίες του Δήμου, να ταχυδρομήσουν τις βεβαιώσεις στους δικαιούχους!!!

Και κάπως έτσι το κράτος… λειτούργησε!

Στη συνέχεια και στην εκπομπή της κας Τσοπανίδου στον ΣΚΑΙ, προσέτρεξε ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, το έταιρο ήμισυ του Ευάγγελου Βενιζέλου, όλος αυτός ο οραματιστής της επόμενης μέρας της πατρίδας και του ΠΑΣΟΚ, ο μακελλάρης, συγγραφεύς του Μανιφέστου “Η Ελλάδα με πολύ LO.VE – Βy LO.verdos-VE.nizelos”, για να σώσει ένα παιδάκι 4 μηνών που πάσχει από σπάνια ασθένεια, χρειάζεται μεταμόσχευση, αλλά το ασφαλιστικό ταμείο των γονέων δεν… ενέκρινε τη μεταφορά και τη νοσηλεία του παιδιού στο εξωτερικό… όχι επειδή δεν τη δικαιούνται αλλά επειδή “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ”.

Και παρ’ όλο που η καλοπροαίρετη κα Τσοπανίδου, προσπάθησε να πείσει τον σε απελπισία πατέρα του βρέφους να του ανοίξουν ένα τραπεζικό λογαριασμό και να συγκεντρωθούν τα χρήματα από δωρεές πολιτών… αυτός (άκουσον – άκουσον) αρνήθηκε, διότι δεν είναι λέει επαίτης και θέλει αυτό που από την πολιτεία και το ασφαλιστικό του ταμείο δικαιούται!

Ε! και αφού είδαν και απόειδαν ότι δεν του άλλαζαν του έρμου πατέρα τα μυαλά… παρενέβη στην εκπομπή ο κ. Λοβέρδος και υποσχέθηκε ότι μέχρι αύριο (!!!) θα το λύσει το πρόβλημα… παρόλο που δεν είναι και της αρμοδιότητας του… αλλά του Υπουργείου Εργασίας (μη ξεχάσουμε και τα συντροφικά μαχαιρώματα…)…

Πριν παρέμβει η τηλεόραση, ο ταλαίπωρος πατέρας είχε επικοινωνήσει με όλους… αλλά τον παρέμπεμπαν ο ένας στον άλλο… με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμη και το ραντεβού εισαγωγής του βρέφους σε νοσοκομείο του εξωτερικού! Μετά, την τηλεοπτική παρέμβαση… το πρόβλημα μπορεί να λυθεί (όποιος διαβεβαίωσε ο Λοβέρδος) σε λιγότερο από 24 ώρες!!!

Και κάπως έτσι το κράτος… λειτούργησε!

Και λειτούργησε και αποτελεσματικά!!!

Ύστερα οι πολιτικοί μας αναρωτιούνται και διαρηγνύουν τα ιμάτιά τους… γιατί οι μεγαλοκαναλάρχες… κυβερνάνε τη χώρα!!!

Είναι τόσο απλό: Υποκαθιστούν το κράτος, εκμεταλλευόμενοι την αναποτελεσματικότητά του!

Β.Δ.Γ.