Το τρένο θα σφυρίξει (επιτέλους…) στην Ηγουμενίτσα!

train_old

train_oldΈνα όνειρο δεκαετιών για τη Θεσπρωτική Πρωτεύουσα γίνεται… επιτέλους πραγματικότητα!
Όπως ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, το προσεχές Σάββατο στις 10:00 το πρωί, εγκαινιάζεται o σιδηροδρομικός σταθμός και η σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης και θα είναι πλέον… γεγονός!
Και μάλιστα μια σιδηροδρομική σύνδεση ζηλευτή…
Η πόλη της Ηγουμενίτσας από το προσεχές Σάββατο θα συνδέεται με Intercity δρομολόγιο τόσο με τη Βόρεια Ελλάδα (ΕΔΕΣΣΑ, ΝΑΟΥΣΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) όσο και με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ) και από κεί φυσικά με ανταπόκριση για την πρωτεύουσα Αθήνα.
Μάλιστα, το εισητήριο θα είναι Δωρεάν!

Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους κατοίκους της περιοχής, με την οποία γίνεται πράξη η άρση της απομόνωσης για τους Θεσπρωτούς!

Όλα αυτά φυσικά… στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ηγουμενίτσα.
Στην οποία θα τοποθετηθούν και οι… ανάλογες στάσεις του ΟΣΕ… στην οδό Κύπρου και στην Παραλιακή οδό της πόλης, τις οποίες θα διασχίζει το τρενάκι! Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία Δημαρχείου.

apokriestrain
Το τρενάκι, που για πρώτη φορά θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης, θα παραμείνει όλο το Σαββατοκύριακο… υπενθυμίζοντας σε κάποιους το… όνειρο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου, που πολλάκις εξαγγέλθηκε αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε!

Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι και το πέταγμα των αερόστατων στην παραλία της Ηγουμενίτσας την Κυριακή το βράδυ, μετά το κάψιμο του καρνάβαλου, όπου 1000 αερόστατα αναμένεται να πετάξουν και να φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

afisaapokries