Τρεις γιατροί στην Ήπειρο στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

GIATROS SYNTAGHΕντυπωσιακά είναι τα ευρήματα από την πολύμηνη έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Ήταν γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι στην τσιμπίδα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκονται ορισμένοι, από τους αποκαλούμενους μεγαλογιατρούς των Ιωαννίνων.

Μάλιστα παραιτήσεις γιατρών που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της έρευνας, αποδόθηκαν αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός αυτό.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανακάλυψε ότι σε τρεις γιατρούς κρατικών νοσοκομείων της περιοχής -εκ των οποίων ορισμένοι προϊστάμενοι πανεπιστημιακών κλινικών- προσαυξήσεις των εισοδημάτων τους από 200.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ.

Το ΣΔΟΕ έκανε για ακόμη μία φορά φορά “φύλλο και φτερό” λογαριασμούς γιατρών της Αθήνας ύστερα από καταγγελίες ιδιωτών.

Συγκεκριμένα, τα 21 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν τα χρήματα που εντόπισε το ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς τριών γιατρών της Αθήνας, την ίδια στιγμή που οι εν λόγω γιατροί στις φορολογικές δηλώσεις τους δήλωναν μικρά εισοδήματα.

Όπως προβλέπεται από το νόμο, οι τρεις γιατροί θα κληθούν να καταβάλουν φόρους που προσεγγίζουν τα 14 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών γιατρών έγινε ύστερα από καταγγελίες ιδιωτών.