Τριάμισι τόνοι χασίς σε πέντε μήνες! Οι δυόμισι στη Θεσπρωτία!

xasis750

xasis750Αναζητείται ο εγκέφαλος οργανωμένου κυκλώματος που μετέφερε τα 750 στη Θεσπρωτία

Πάνω από τριάμισι τόνοι χασίς κατασχέθηκαν μέσα σε πέντε μήνες από τις διωκτικές αρχές στην Ήπειρο. Στο ίδιο διάστημα στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν περίπου τέσσερα κιλά ηρωίνης. Τα στοιχεία είναι όντως εντυπωσιακά και αποτυπώνουν από τη μία την τεράστια προσπάθεια που κάνουν αστυνομικοί και συνοριακοί και από την άλλη τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί συνολικά 156 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε 105 υποθέσεις ναρκωτικών. Οι περίπου 2,5 τόννοι κατασχέθηκαν στην Θεσπρωτία.

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία έρχεται από τη Θεσπρωτία με τον εντοπισμό της νταλίκας που μετέφερε 750 κιλά χασίς.

Η αξία αυτής της ποσότητας των ναρκωτικών στο εμπόριο ανέρχεται στις 750.000€

Από την αστυνομία συνελήφθησαν ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός, ηγετικό μέλος του κυκλώματος.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νταλίκα, ιδιοκτησίας του 45χρονου ημεδαπού που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν στο χώρο του επικαθήμενου δεκαέξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν επτακόσια ένα δέματα με κάνναβη, βάρους 750) κιλών και 600 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δεύτερος των συλληφθέντων (23χρονος Αλβανός) επιτηρούσε την περιοχή φόρτωσης και μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη του 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε οργανώσει την όλη επιχείρηση μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι ναρκωτικές ουσίες, το Φ.Δ.Χ. μαζί με το επικαθήμενο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.