Τυφλοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί…

Θέλουν να κλείσουν το τελωνείο Μαυροματίου, τη στιγμή που η ελληνική πολιτεία χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΟΑΒ την κατασκευή του οδικού άξονα  Μαυρομάτι – Αγ. Σαράντα…..

 

Η πολιτεία οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια στις πράξεις και τα έργα της.

Βέβαια τα έργα της πρέπει να είναι απόρροια σχεδιασμών που πηγάζουν από τη βούληση και τη δυναμική των τοπικών κοινωνιών και των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Χρόνια τώρα ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσπρωτίας με πρωτεργάτη το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διεκδικούσε και απαιτούσε το άνοιγμα και έπειτα την αναβάθμιση του τελωνείου Μαυροματίου για να μπορέσει επιτέλους η θεσπρωτική αγορά να αποκτήσει οικονομική ενδοχώρα και τη διεύρυνση της στη γειτονική Αλβανία.

Αίτημα που υλοποιήθηκε από τους θεσπρωτούς πολιτικούς Αλέκο Παπαδόπουλο και Αντώνη Μπέζα και όχι μόνο αυτό, αφού  άνοιξε και αναβαθμίστηκε το τελωνείο Μαυροματίου αλλά και δρομολογήθηκε και υλοποιείται (κατασκευάζεται) με χρήματα της ελληνικής πολιτείας ο οδικός άξονας που θα δώσει και τη δυνατότητα διακίνησης εμπορευμάτων και αγαθών μεταξύ των δύο περιοχών.

Τώρα η ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μοιάζει να μην έχει καμία συνέχεια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας που έδωσαν, λύσεις, προοπτική και σημαντικά έργα σε αυτόν τον τόπο, σχεδιάζουν ύστερα από υπόδειξη της τρόικα να υποβαθμίσουν τη λειτουργία των τελωνείων της Ηπείρου…..

Οποίος παραλογισμός ειδικά όταν ο μόνος τρόπος να μπει ζεστό χρήμα στη χώρα είναι οι εξαγωγές εμπορευμάτων και προϊόντων…

 

Οποίος παραλογισμός όταν μόνο η εγχώρια επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί ακόμα και σε αυτό το δυσοίωνο κλίμα να βρει λύσεις και να διαμορφώσει προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Καλούμε τον βουλευτή του νομού να πάρει θέση και αντιδρώντας να μην επιτρέψει να διαλυθούν όσα οι Θεσπρωτοί πολιτικοί άνδρες, πρώην βουλευτές και υπουργοί ακολουθώντας ευλαβικά την αναπτυξιακή ατζέντα του νομού δρομολόγησαν και κατάφεραν να υλοποιήσουν….. τον καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπίσει τα όσα καταφέραμε όλοι μαζί με πνεύμα σύμπνοιας εδώ στη Θεσπρωτία να υλοποιήσουμε….